Daleke destinacije | Filipini - 15 dana - avio | Azija, Afrika, Amerika | Ture

Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio
Filipini - 15 dana - avio

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let  do Manile sa usputnim presedanjem.

2. dan: Manila

Dolazak u Manilu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. Tradicionalna filipinska jela su izuzetno ukusna. Veoma je slična evropskoj kuhinji. Koriste se lokalni začini i dosta mesa i morskih plodova. Noćenje. 

3. dan: Manila – Banaue

U prepodnevnim satima u dogovoru sa vodičem fakultativna šetnja po centralnoj gradskoj zoni. Daleko od gustog saobraćaja i visokih zgrada u Manili leži stara španska četvrt Intramuros – najstariji deo grada. Intramuros ili “Unutar zidina” što i opisuje strukturu ovog kvarta, okruženog debelim, visokim zidovima i rovovima. Uski balkoni, kaldrme i zgrade odišu mediteranskim šarmom. U okviru Intramurosa videćemo kombinaciju starog i novog, konje i kočije iz prošlosti i rikše i džipnije, filipinska vozila, današnjice. Istražujemo ovaj zaboravljeni grad i oktrivamo sve njegove tajne. Videćemo tvrdjavu Santjago, u vreme kolonijalne vlasti ovde je bio zatvor, ruševine tvrdjave su obnovljene, a unutrašnje dvorište se sada koristi za zvanične prijeme, pozorišne i druge predstave. Odlazimo do San Augustin crkve koja je nekada bila poprište mnogih dramatičnih epizoda u istoriji Manile, koristila se kao kasarna od strane Britanaca i u njoj se nalaze grobovi konkvistadora. Pauzu pravimo u Luneta Parku gde je podignut spomenik Rizal u znak sećanja na filipinskog nacionalistu Hose Rizala. Slobodni dani i noćenje u Manili ili fakultativna avantura Banaue. Krećemo uveče autobusom ka Banaue pirinčanim terasama. Noćna vožnja.

4. dan: Banaue – Hapao pirinčane terase

U jutarnjim časovima stižemo u Banaue. Transfer do smeštaja, doručak i avantura može da počne. Banaue pirinčane terase predstavljaju Nacionalno blago Filipina, stare su preko 2,000 godina i prate konture kordiljera planina na severnom Luzonu. Često ih nazivaju “Osmo svetsko čudo”. Ovaj živopisni pejzaž, sa komplikovanom mrežom za navodnjavanje, prikazuje jasno umeće u hidrogradnji koji su ostali skoro pa nepromenjeni više od dva milenijuma. Umetnost vodjenja terasa prenosi se sa generacije na generaciju zajedno sa tradicionalnim plemenskim ritualima. Obilazimo Hapao pirinčane terase, pravimo nezaboravne fotografije. Krećemo na treking do termalnih izvora gde ćemo napraviti pauzu za kupanje. Odlazimo do Banaue vidikovca gde ćemo oktriti novu zelenu boju, jedinstvenu filipinsku zelenu. Povratak u smeštaj. Noćenje

5. dan: Banaue – Batad pirinčane terase – Manila

Budjenje, doručak. Džipni nas odvozi do Batada odakle krećemo na treking do Batad vidikovca gde ćemo uživati u veličanstvenoj prirodi. Odlazimo do Batad pirinčanih terasa i vodopada. Pravimo pauzu za ručak i nastavljamo sa trekingom do džipnija koji će nas odvesti do Bangaan sela. Bangan je jedna od pet pirinčanih terasa Ifugaoa koja je svrstana u svetsku baštinu UNESCO-a. Pravi sjaj i lepota prirode ostavlja nas bez daha, dok je druženje sa lokalnim plemenima nešto što ćemo uvek pamtiti. U večernjim časovima polazak za Manilu. Noćna vožnja.

6. dan : Manila

Dolazak u Manilu u jutarnjim časovima. Transfer do smeštaja. Istraživanje se nastavlja. Predlažemo vam da posetite Nacionalni muzej Filipina, zgrada sama po sebi je odolela vremenu, dok muzej čuva i ponosno prikazuje najvrednije predmete koji predstavljaju kulturno nasledje Filipina. Istražite šarenoliku Kinesku četvrt ili posetite Casa Manila, idealno mesto ukoliko želite da osetite španski duh iz davnina. Posetite Manila Ocean park, tematski park u kome možete videti raznoliki morski svet. Noćenje

7. dan : Manila – Palawan

Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Palavan (Puerto Princesa). Transfer do smeštaja u El Nidu i uživanje može da počne…

07.-14. dan: Palawan

Ostrvo Palawan je poznato po netaknutoj prirodi i egzotičnim plažama i sa pravom ga nazivaju pacifički tropski raj. Sve što treba da uradite, jeste da se opustite i uživate. Aktivnosti na ostrvu su različite, od  izležavanja na plaži i uživanju u vodi i suncu, ronjenja do okolnih koralnih grebena, snorkling, vožnja brodićem, kokteli, masaže i naravno island hopping…  Za prave avanturiste, poseta pećinama, podvodnim rekama i vodopadima, netaknutim plažama, istraživanje ostrva motorom… i još mnogo, mnogo toga.

14. dan: Palawan – Manila

Pakovanje stvari i check out. Napuštamo rajsko ostrvo u želji da ćemo se ovde ponovo vratiti. Transfer do aerodroma. Let za Manilu. Dolazak u Manilu i transfer do smeštaja. Predlažemo vam odlazak do glavnog poslovnog i finansijskog distrikta Makati – srca Metro Manile, koji je poznat po svojim glamuroznim neboderima, mnogobrojnim restoranima i šoping molovima. Upoznaćete potpuno novo lice Manile. Noćenje.

15. dan: Manila – Taal Vulkan – Beograd

Slobodan dan za istraživanje Manile ili dan rezervisan za poludnevni fakultativni izlet na Taal Vulkan koji se nalazi 60 km od Manile. Pripremite se za treking od sat vremena do ivice kratera, gde ćete napraviti nestvarne fotografije vulkana i jezera tirkizne boje u krateru. Nakon trekinga odmorićemo se i uživati u Tagaitai području. Nakon odmora povratak u Manilu. U večernjim časovima transfer do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

16. dan: Manila – Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Nasmejani planiramo novu avanturu.

Filipini su arhipelag od 7107 ostrva, koji se proteže od juga Kine do severnog rta Bornea. Ostrva Filipinskog arhipelaga su vulkanskog porekla i uglavnom su brdovita, karakterišu ih džungle, planinska unutrašnjost, peščane obale, tirkizno zelena voda i mnoštvo koralnih grebena. Zemlja ima preko stotinu etničkih mešavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu filipino kulturu. Filipini su prepoznatljivi po svojim smaragdnim poljima pirinča, megalopolisima, vulkanima i nasmejanim stanovnicima. Posle više od 300 godina španske vladavine, Filipini čine jedinstveni spoj jugoistočne Azije i evropskih tradicija. Tragovi španske ere obuhvataju bujne gradske fešte, jedinstvenu špansko – filipinsku arhitekturu, a široko rasprostranjeni centri brze hrane su uticaj Amerikanaca. Uprkos svim spoljnim uticajima, zemlja je i dalje jedinstveni entitet.

Manila jeglavni grad Filipina i nalazi se na obali zaliva Manila. Poznat i kao biser Orijenta, jedan je od najuzbudljivijih svetskih prestonica, kosmpolitski i kameleonski grad sa  preko milion ipo stanovnika, dok  život u njemu teče 24 sata dnevno. Sa preko tri veka španske vladavine, Manila ima posebnu arhitekturu i nasledje, uključujući crkve, utvrdjenja i druge kolonijalne zgrade. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Danas Manila vrvi od znatiželjnih putnika koji su ovde stigli u potrazi za nesvakidašnjim iskustvima.

SMEŠTAJ:

Manila: Red Planet hotel 2* ili sl. – se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju.  Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Palawan: Inngo Tourist Inn hotel 2* ili sl. – se nalazi u gradiću El Nido, na severnom delu ostrva, u čijoj okolini se nalaze neke od najpoznatijih plaža Palawana, prelepe lagune i uvale, i sva nestvarna ostrva koja ćemo obilaziti fakultativnim izletima. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći specijaliteti filipinske i zapadne kuhinje.

Daleke destinacije

Daleke destinacije

Preporučujemo da se prijavite što pre za putovanje, kako bi osigurali svoje mesto po najpovoljnijoj ceni i zbog specifičnih uslova organizacije putovanja na destinaciji. Broj mesta je ograničen. Molimo Vas da nam prilikom prijave dostavite i sken pasoša, zbog izdavanja avio karte i izrade ugovora.

NAČIN PLAĆANJA:

Ne odnosi se na putovanja na promociji

Pri prijavi se plaća avans od 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
Preostali deo aranžmana u iznosu od 250€ plaća se inopartneru na samoj destinaciji.
Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
Plaćanje može biti u gotovini, platnim karticama, čekovima građana ili preko računa.

PRIMER: Ne odnosi se na putovanja na promociji

Destinacija: TAJLAND – 20 dana

Cena aranžmana: 1319€

Uplata pri prijavi: 200€ (u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate)

2. uplata (do 2 meseca pred put): 550€ (u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate)

3. uplata (do 20 dana pred put): 269€ (u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate)

4. uplata (po dolasku na destinaciju): 250€ 
PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

Uplatu možete izvršiti:

1. GOTOVINOM

2. ČEKOVIMA: 250 eur prilikom rezervacije(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate), a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja.

3. PLATNIM KARTICAMA: (Visa, Dina, Master, Maestro) – u poslovnici agencije.

4. UPLATOM NA BANKOVNI RAČUN AGENCIJE

VIŠE O DESTINACIJI:

Filipini su arhipelag od 7,107 ostrva, proteže se od juga Kine do severnog rta Bornea. Tipično ostrvo ima džungle, planinsku unutrašnjost, peščane obale pored tirkizno zelene vode i koralne grebene. Zemlja ima preko stotinu etničkih mešavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu Filipino kulturu. Filipini su definisani po svojim smaragdnim poljima pirinča, megalopolisima, vulkanima i nasmejanim stanovnicima. Tragovi španske ere obuhvataju bujne gradske fešte, jedinstvenu špansko- filipinsku arhitekturu, a široko rasprostranjeni centri brze hrane su uticaj Amerikanaca. Uprkos svim spoljnim uticajima, zemlja je i dalje jedinstveni entitet.

Manila– glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaliva Manila. Poznata i kao biser Orijenta, kosmpolitski i kameleonski grad, njegovi delovi su i fantastični i kič. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara.

Šta videti:

Intramuros– stari španski utvrdjeni grad, napola u ruševinama. Sadrži kamene staze, stare palate koje se nalaze unutar zidina i sedam kapija.

Tvrđava Santjago– stoji pored reke, tvrdjava u tvrdjavi. U vreme kolonijalne vlasti, ovde je bio zatvor. Ruševine tvrđave su obnovljene, a unutrašnje dvorište se sada koristi za zvanične prijeme, pozorišne i druge predstave.

Katedrala Manile– od dvanaest prelepih baroknih crkava podignutih od strane Španaca, sada su sve ruševine, samo je ova katedrala obnovljena.

Crkva San Agustina– sa lepim kamenim krovom, bila je poprište mnogih dramatičnih epizoda u istoriji Manile. Koristila se kao kasarna od strane Britanaca, sadrži grobove konkvistadora.

Rizal spomenik– spomenik u Rizal parku, izgrađen u znak sećanja na filipinskog nacionalistu Hose Rizala.

Kuća Manile– ovo je „kolonijalni način života“ muzej. Fasada je rekonstrukcija kuće iz 19. veka.

PALAVAN – El Nido

El Nido je, zaista, magično mesto. Od svojih bezvremenih, vrtoglavo- visokih, mermernih litica, do svojih belih, peščanih plaža, sa kristalno čistom vodom… rekli bismo da raj postoji i da se nalazi upravo ovde! Postoji preko 50 plaža, da se ponekad osećate kao da ste na svojoj privatnoj plaži. Takođe ćete naći očaravajuće lagune sa mirnom tirkizno-zelenom vodom, pećine koje vas vode do skrivenih plaža i veoma raznolikih divljih životinja. El Nido je i top destinacija za krstarenja, rezervišete brod, uzmite neku hranu, ponesite piće u termosu i nestanite u nebeskom rezervatu Bacuit Bej. To je zaista opuštajuće i inspirativno mesto. Ronjenje je takođe popularna aktivnost ovde, sa preko 30 ronilačkih lokacija za različite nivoe i veštine; od laganog ulaska i osnova ronjenja za početnike, da usavršavanja svojih sposobnosti i uživanja u ovom sportu. Ipak, El Nido ima toliko različitih blaga u ponudi izvan očiglednog. Od aktivnosti su tu i cliff penjanje, pešačenja do vodopada, kajak, istraživanje pećina, jedrenje na dasci, a možete i unajmiti motocikl i istražiti okolinu, severno od Palavana.

Sušna sezona je od novembra do maja, sa temperaturama iznad 30 stepeni Celzijusa, a kiša je retka . Najviše turista poseti El Nido za vreme Božića a posebno na Uskrs, kada postoji nedelja festivala, uključujući gradske parade i pijace. Plodovi mora su lokalni specijalitet, u stvari, riba se odavde distribuira u Manilu i u druge zemlje jugoistočne Azije. Mnogo restorana, razbacanih po celom gradu, nudi raznoliki izbor hrane, koji zadovoljava većinu ukusa. Od plodova mora, do jela od mesa, salate, paste, čorbe, svako će naći nešto po svom ukusu. Postoje i restorani nalik francuskim, nemačkim, švajcarskim i australijskim. Po barovima se može naći sve, od bilijara, plesa, žive muzike, karaoka, a može se i izležavati na nekoj prelepoj plaži i gledati nestvaran zalaska sunca. Postoje mnoge ekscentričnosti El Nida, na primer, električne energije ima od 14:00h do 06:ooh. Takođe, nećete naći nikakve banke ovde, mada možete promeniti devize i putničke čekove na nekoliko mesta uz, ne tako povoljan kurs. Kreditne kartice su prihvataju samo u nekoliko restorana. Takođe, ne postoje telefonske linije, tako da se komunikacija uglavnom obavlja mobilnim telefonima i postoje mnogi internet kafei.

Palavan se naziva Konačnim odredištem. Kada dođete ovde, shvatićete zašto.

Uzbudljivi El Nido zaista oduzima dah; mnogi odu, ali njihovi životi, zauvek se menjaju na ovom magičnom mestu!

Slično iz ponude

Kuba - 17 dana
Kuba - 17 dana
 • od 1499€

Havana – Trinidad – Santa Clara – Varadero paket aranžman - 17 dana – avio...

Detaljnije
Kuba - 15 dana
Kuba - 15 dana
 • od 1449€

Havana – Trinidad – Santa Clara – Varadero 15 dana – avio  ...

Detaljnije
Meksiko - 17 dana
Meksiko - 17 dana
 • od 1749€

Meksiko Siti + Playa Del Carmen + Isla Mujeres - 17 dana - avio...

Detaljnije
Tajland - Koh Samui - Ko Pangan 15 dana
Tajland - Koh Samui - Ko Pangan 15 dana
 • od 1349€

TAJLAND – BANGKOK + KO SAMUI + KO PANGA- 15 dana – avio...

Detaljnije
Tajland - Phangan - 15 dana
Tajland - Phangan - 15 dana
 • od 1149€

TAJLAND – BANGKOK + KOH PHANGAN - 15 dana – avio...

Detaljnije
Tajland - Puket- 15 dana
Tajland - Puket- 15 dana
 • od 1349€

TAJLAND – BANGKOK + PHUKET - 15 dana – avio...

Detaljnije
Zanzibar + Safari 11 dana
Zanzibar + Safari 11 dana
 • od 1099€

Zanzibar + Safari - 11 dana...

Detaljnije
Sejšeli - 11 dana
Sejšeli - 11 dana
 • od 1399€

Sejšeli - Mahe - 11 dana...

Detaljnije
Bali - 14 dana - avio
Bali - 14 dana - avio
 • od 1049€

BALI – GILI OSTRVA – JAVA 14dana / avio prevoz...

Detaljnije
Vijetnam - 15 dana
Vijetnam - 15 dana
 • od 1399€

Hanoi – Ha Long Bay – Hue – Hoi An – Ho Chi Minh - 15 dana - avio...

Detaljnije
Vijetnam & Kambodža - 21 dan
Vijetnam & Kambodža - 21 dan
 • od 1499€

Vijetnam, Kambodža & Bankok - 21 dana -avio...

Detaljnije
Šri Lanka - 15 dana
Šri Lanka - 15 dana
 • od 1199€

Šri Lanka – Kendi + Ikaduva - 15 dana – avio...

Detaljnije
Kina - 15 dana
Kina - 15 dana
 • od 1399€

Kina - Peking - Pingjao - Sian - Planina Hua - Šangaj - 15 dana  - avio...

Detaljnije
Mauricijus - 10 dana
Mauricijus - 10 dana
 • od 1449€

Mauricius – Ille aux Cerfs - Port Puis - 10 dana - avio...

Detaljnije