Sardinija Leto 2019 Avio | Italija | Letovanje

Sardinija Leto 2019 Avio

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru. Sa nekoliko malih ostrva čini pokrajinu u Italiji, a obzirom da je fizički izdvojena od ostatka zemlje doseže status autonomije.
Sardiniju od prepoznatljive čizme sa istoka deli Tirensko more, a sa ostalih strana je zapljuskuje Sredozemno more. Klima je sredozemna, leta su topla sa temperaturom vazduha oko 30C. Ostrvo je dugačko 260 km, a široko 140 km. Manji deo ostrva je nizijski a veći deo brdsko planinski. Najviši vrh je Punta del Marmora sa visinom 1834 m.n.v. i pripada stenovitom planinskom masivu Đenarđentu.
Glavni grad je kosmopolitski Kaljari sa pola miliona stanovnika I nalazi se na jugu ostrva. Drugi po veličini I značaju je Sasari na severozapadu ostrva. Ukupan broj stanovnika na ostrvu je 1.670.000.
Zvaničan jezik je italijanski ali u upotrebi je sardinijski koji se smatra najbližim srodnikom latinskog jezika. U gradiću Algero na severozapadu je zastupljen katalonski jezik kao deo nasleđa koji datira još iz srednjeg veka.
Sardinija je industrijski najmanje razvijena pokrajina u Italiji što je direktno uticalo na očuvanje prirodnih lepota koje se naveliko ogledaju u bujnoj mediteranskoj vegetaciji, beskrajno dugim peščanim plažama, romantičnim rajskim uvalama i kristalno čistom moru.
Lepotu Sardinije upotpunjuju planinski predeli i unutrašnjost ostrva sa varošicama u kojima se neguje tradicija i običaji i čuvaju od zaborava stari zanati.
Bogata istorija, ljubazno stanovništvo i čarobne prirodne lepote osvojiće svakoga ko izabere ovo ostrvo za svoj odmor.

Smeštaj: Prevoz:
Sortiraj:
Hotel Mistral 3*
Hotel Mistral 3*
  • od 0€

Hotel Mistral nalazi se 250 m od peščane plaže Maria Pia, na periferiji Algera. Aerodrom je udaljen oko 8 km....

Detaljnije
Hotel Margherita 3*
Hotel Margherita 3*
  • od 574€

Hotel se nalazi u centru Algera, nadomak starog grada, 150 m od mora, nedaleko od katedrale, autobuske stanice, svih znamenitosti i prodavni...

Detaljnije
Hotel Oasis 4*
Hotel Oasis 4*
  • od 1009€

Hotel Oasis smešten je 100m od plaže Maria Pia do koje se dolazi kroz borovu šumicu. Ceo kompleks se prostire na obali izmedj...

Detaljnije
Hotel Rina 4*
Hotel Rina 4*
  • od 579€

Hotel Rina nalazi se 100 m od peščane plaže. Stari grad Algero je udaljen 25 minuta šetnje. Aerodrom Alghero je udaljen 10 k...

Detaljnije