Istanbul | Istanbul - 2 noćenja - Avio | Turska | Evropski gradovi

Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio
Istanbul - 2 noćenja - Avio

GRUPNI POLAZAK IZ BEOGRADA

PAKET ARANŽMAN 3 DANA: AVIONSKI PREVOZ SA SVIM PRIPADAJUĆIM TAKSAMA + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU 4*

TERMIN

Smeštaj

Usluga

Cena aranžmana po osobi

06.12. - 08.12.2019.

1/2 , 1/3

2 ND

299

Cene su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije

CENA ARANŽMANA   OBUHVATA:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul - Beograd, avio kompanijom Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 30 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
 • Aerodromske i YR taksa (oko 73 eur po osobi: taksa aerodroma Beograd, taksa aerodroma Istanbul, bezbednosna taksa aerodroma Beograd, naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije, taksa VQ  i YR taksa - avio kompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje.
 • Transferi prema programu
 • Obilasci prema programu: panoramsko razgledanje Istanbula
 • Usluge lokalnog vodiča u Istanbulu
 • Usluge predstavnika agencije – licenciranog pratioca grupe tokom celog putovanja
 • Smeštaj u hotelu 4* u Istanbulu u dvokrevetnim i trokrevetnim standardnim sobama, na bazi 2 noćenja sa doručkom.

CENA ARANŽMANA  NE OBUHVATA:

 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete u Turskoj.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Nepomenute ostale usluge i sadržaje u hotelima.

POPUSTI:

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja. 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 100 € - isključivo na upit
 • Doplate za dodatni prtljag u avionu – na upit

VAZNE NAPOMENE:

 • Rok za prijavu i rezervaciju aranžmana 25.11.2019.
 • Cena aranžmana je garantovana za rezervacije do 25.11.2019. Cena aranžmana je podležna promenama nakon 25.11. i zavisi od raspoloživosti na letovima.
 • Putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) pasoše, u Tursku mogu putovati bez viza, ali pasoš mora da važi minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečje pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

FAKULTATIVNI IZLETI: minimum 20 pax

 • Istanbul pešačko razgledanje sa ulaznicama Aja Sofija i Topkapi 45 €
 • Patrijaršija i Krstarenje Bosforom   30 €
 • Dolmabahče palata  35 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, objektivnih okolnosti i vremenskih uslova. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan PETAK 06.12.2019. BEOGRAD - ISTANBUL
Sastanak na aerodromu Nikola Tesla – Beograd u 07:00h. Čekiranje na let TK 01082 za Istanbul. Poletanje aviona u 09:00 h. Dolazak u Istanbul u 12:40h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: zlatni rog, Galata most i Galara kula, Sulejmanova dzamija, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejoglu. Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, vidikovac Čamlidže. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan SUBOTA 07.12.2019. ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta pešačko razgledanje istorijskog centra grada u pratnji likalnog vodiča. Obilazak: Plava Džamija - jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu, Aja Sofija (nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, izgradjena za vreme cara Justinijana 537 godine n.e. koja predstavlja remek delo Vizantijske arhitekture) Topkapi palata - muzej - velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana u period 15. - 19. veka sa bogatom riznicom dragulja, dijamanata, zlata koji svedoče o bogatstvu i raskošnom životu otomanskih careva. Rimski Hipodrom - izgradjen za vreme vladavine Konstantina Velikog, danas predstavlja centralni gradski trg starog dela Istanbula. Slobodno vreme za šoping i individualne aktivnosti.. Noćenje.

3. dan NEDELJA 08.12.2019. ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela u 10h. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Mogućnost fakultativnog izleta u deo grada Fener gde se nalazi sedište Vaseljenske patrijaršije. Poseta crkvi Sv. Djordja u kojoj se čuvaju velike duhovne vrednosti: deo krsta na kome je bio razapet Isus Hrist, mošti Sv. Jefimije, vredne mozaičke ikone Bogorodicei Sv. Jovana Krstitelja iz 12.veka. Nakon posete patrijaršiji krstarenje Bosforom uz razgledanje: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata. U poslepodnevnim časovima mogućnost fakultativnog izleta obilazak palate - muzeja – Dolmabahče u pratnji lokalnog vodiča. Dolmabahče je rezidencija turskih sultana iz 19-og veka izgrađena po uzoru na raskošne evropske dvorove. Za razliku od Topkapi palate koja je izgrađena u orijentalnom stilu, Dolmabahče palata je gradjena u imperijalnom turskom stilu. Želja sultana da se približe Evropi vidljiva je na svakom koraku. Palata se prostire na 45 hiljada kvadratnih metara i važi za najveću i najraskošniju u Turskoj. U sklopu palate nalazi se raskošni vrt, Kapija Bosfora, barokna džamija, 285 soba (87 za sultanove miljenice i žene, sultanovu majku i sestre) 6 hamama, ceremonijalni holovi i prostrane sale sa a jedan od najimpresivnijih detalja je kristalni luster, težak 4,5 tone sa 750 lampi – poklon kraljice Viktorije. Palata je izgradjena i ukrašena skupocenim materijalima: egipatski alabaster, marmarski mermer, veličanstveni tepisi i ćilimi a za izradu dekorativnih zlatnih listića koji prekrivaju plafone utrošeno je 14 tona zlata. Šest sultana vladalo je iz Dolmabahče palate, sve do 1924. god. kada je uspostavljena Turska republika. Prvoizabrani predsednik moderne Turske, Kemal Ataturk, koristio je palatu kao svoju letnju rezidenciju, a u njoj je proveo i poslednje dane života, nakon čega palata postaje poznata i kao mesto smrti osnivača moderne Turske. Nakon obilaska (oko 17h) transfer do aerodroma. Prijavljivanje na Let TK 01083, predaja prtljaga. Planirano vreme poletanja aviona iz Istanbula za Beograd u 19:50h. Planirano vreme dolaska u Beograd 19:30 h. Kraj programa.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela pisanim putem. Smeštaj je u nekom navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

Turska, Istanbul

Zurich Hotel 4* sajt hotela za više informacija: http://www.hotelzurichistanbul.com/
Hotel se nalazi u starom gradu, u blizini Kapali čaršije i svih najvažnijih kulturno – istorijskih znamenitosti. U okolini hotela nalaze se brojni restorani i prodavnice kao i tramvajska stanica. U sklopu hotela nalazi se recepcija, bar i restoran sa prelepim pogledom na Bosfor, zatvoreni bazen i spa centar. Sobe su uređene u modernom stilu i imaju kupatila s fenom za kosu. Sve su klimatizovane i sadrže wi fi internet i minibar. Hotel se nalazi na manje 2 km od Plave džamije i Aja Sofije. Aerodrom Ataturk se nalazi na 17 km. 

Hotel Elite World Prestige 4*  
sajt hotela za više informacija: https://www.eliteworldhotels.com.tr/elite-world-istanbul-hotel.aspx
Hotel se nalazi u novom gradu, na trgu Taksim. U okolini hotela nalaze se brojni restorani i prodavnice kao i tramvajska stanica. U sklopu hotela nalazi se recepcija, bar i restoran, zatvoreni bazen, hamam i spa centar. Sobe su uređene u modernom stilu i imaju kupatila s fenom za kosu. Sve su klimatizovane i sadrže wi fi internet i minibar. Hotel se nalazi na 5 km od Plave džamije i Aja Sofije. Aerodrom Ataturk se nalazi na 20 km.

Istanbul

Istanbul

Sa preko 3000 godina bogate istorije, Istanbul, nekada nazivan Konstantinopolj, ima zaista mnogo toga da ponudi turistima. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu i za vreme vladavine Sulejmana Velikog (1520-1566), dozivljava procvat, tako da mnoge gradjevine, nenadmašne lepote poticu iz ovog doba. Godine 1923.Turska je proglašena Republikom, a Ankara za glavni grad. Medjutim, Istanbul je mnogo znacajnija metropola, vazan poslovni, trgovacki i kulturni centar. Predstavlja središte Islamske kulture, pravi je raj za kupovinu, a posebna zanimljivost za turiste su turska kupatila.

NAČIN PLAĆANJA:

Cene su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije

 • Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina u poslovnici SAT Travel -a
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane SAT Travel-a.
 • Odloženo plaćanje na rate: 60% prilikom rezervacija, ostatak (40%) na jednake mesečne rate završno sa 01.02.2020, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10., 20., ili 30. u mesecu

 

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN ISTANBUL 2019:

 • Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju
 • od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte.
 • od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.
 • od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

 • Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

 • Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)
 • Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 25 putnika.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
 • Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
 • U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
 • Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Njihova realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika.
 • Agencija Sat Travel o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
 • Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
 • U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
 • Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.
 • Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

 • Organizator putovanja SAT Travel poseduje licencu OTP br. 37/2019. i aktivna je članica YUTA
 • Prema Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj 30000014038 od 01.10.2019. godine, u visini od 300.000,00 EUR za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Po Ugovoru o garanciji putovanja broj M0048/2019 od 25.09.2019. polisa se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU "YUTA", 011/3228686, 011/3228687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 30000014038 od 01.10.2019. akcionarskog društva za osiguranje "Milenijum osiguranje".
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
 • Ovaj program je radjen na bazi minimum 25 plativih putnika.
 • Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora usklađeni sa YUTA standardima.
 • Program putovanja Metropole avio 2019 – Turska, Istanbul, 3 dana / 2 noćenja, 3 od 01.10.2019.

Slično iz ponude

Istanbul - 3 noćenja - bus
Istanbul - 3 noćenja - bus
 • od 99€

Istanbul-Aja Sofija-Plava Džamija-Miniaturk park-krstarenje Bosforom-Fener-Vaseljenska Patrijaršija-Dolombahče palata Paket aranzm...

Detaljnije
Istanbul - 2 noćenja - bus
Istanbul - 2 noćenja - bus
 • od 75€

Istanbul - paket aranžman 5 dana / 2 noćenja - bus prevoz - hotelski smeštaj...

Detaljnije
Istanbul Nova Godina - 3 noćenja - Avio
Istanbul Nova Godina - 3 noćenja - Avio
 • od 379€

Paket Aranžman 4 Dana: Avio prevoz + Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom...

Detaljnije