Madrid | Madrid - 4 noćenja - avio | Španija | Evropski gradovi

Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio
Madrid - 4 noćenja - avio

Madrid - Toledo - Segovija

PAKET ARANŽMAN 5 DANA
AVIONSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 4 NOĆENJA S DORUČKOM  + PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA

TERMIN PUTOVANJA

CENA PO OSOBI

TREĆA OSOBA

DOPLATA ZA JEDOKREVETNU SOBU

07.11.-11.11.2018.

499 €

469 €

180 €

Cene iz tabele su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za Banca Intesa dan uplate

Napomena: rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit !

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz letom Lufthansa na relaciji Beograd-Frankfurt-Madrid-Frankfurt-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
 • smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu sa 3*, na bazi 4 noćenja sa doručkom,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • troškovi organizovanja putovanja,
 • usluge vodiča  i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • avio-takse od 207,87 evra (od kojih YQ takse od 114 evra ne podležu refundaciji i evra 4.48LG , 0.98RF , 16.72RS, 0.22RS, 9.00DE, 42.50RA, 15.75JD, 0.59OG, 3.63QV podležu refundaciji), plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate),
 • dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi,
 • fakultativni izleti i posete,
 • međunarodno putno osiguranje.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta po danima, kao i obilazaka predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak 07.novembar 2018.

1. dan (07.11.2018.) BEOGRAD–FRANKFURT-MADRID
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 05:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 07:15 časova (Let LH1411). Sletanje u Frankfurt u 09:20 časova. Nastavak putovanja za Madrid sa istog aerodroma u 10:05 časova (Let LH1112). Sletanje u Madrid u 12:35 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III . Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualni oblilazak ili šetnju. Noćenje.

2. dan (08.11.2018.) MADRID-TOLEDO-MADRID (oko 140 km)
Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet za Toledo.Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče rečica Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna ; El Grekovi apostolati i "Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza"(Cena izleta oko 70 €; cena za dete 2-12 god. 45 €) Povratak u Madrid. Noćenje.

3. dan (9.11.2018.) MADRID-SEGOVIJA -MADRID (oko 180 km)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poludnevna poseta Segoviji. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji. Grad se nalazi na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Simboli grada su: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku (poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju). Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama . Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. (Cena izleta: oko 65 €; cena za dete 2-12 god.40€) Uveče predlažemo mogućnost obilaska barova u kojima se služe tapasi (tradicionalno špansko meze: raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom, šunkom...) i uživanje u tipičnoj opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje.

4. dan (10.11.2018. ) MARID
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili individualnu posetu muzeju Prado i obilazak sala sa remek-delima španskih slikara: El Greko, Surbaran, Velaskez, Goja... Slobodno posle podne. Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. (Cena izleta: oko 35 €) Noćenje.

5. dan (11.11.2018.) MADRID-FRANKFURT-BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 17:15 časova (Let LH1115). Sletanje u Frankfurt u 19:50 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 22:20 časova (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:50 časova.

 

Hotel Sterling Madrid 3*

http://www.hotelsterlingmadrid.com/en

Hotel se nalazi u centru Madrida, pored glavne ulice Gran Via i na 4 minuta hoda od Kapije Sunca i Španskog trga. Od sadržaja hotel ima restoran za doručak, bar. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, telefon, klima uređaj,minibar ( dodatno se naplaćuje), sef, WI FI. Doručak je po principu samoposluživanja.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije, 7 dana pre polaska na put.

Madrid

Madrid

Madrid je glavni i najveći grad Španije. Smešten je u samom središtu države, u Kastilji, a leži na obali reke Manzanares. Prostire se na površini od 607 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 3 200 000 stanovnika.

Na području Madrida preovladava kontinentalna klima, sa toplim i suvim letima, i hladnim zimama.

Istorija Madrida započinje sredinom devetog veka, kada je na mestu gde se danas nalazi kraljevska palata podignuto utvrđenje od strane Mavara. Prvobitni naziv tvrđave bio je Magerit, potom je nazvana Madšrit, a od 1038. godine ponela je ime Madrid. Od četrnaestog veka Madrid postaje jedan od centara Španije, a njegov pravi uspon započinje sredinom šesnaestog veka. Tada on postaje i glavni grad Kraljevine, i taj status se gotovo nikada nije menjao. Od devetnaestog veka Madrid je postao središte brojnih previranja u Španiji, počevši od Napoleonovih ratova, pa sve do građanskog rata koji se širio celom Španijom.

Danas je Madrid jedan od najrazvijenijih gradova sveta, i veoma popularna turistička destinacija. Brojne znamenitosti čine da ovaj grad svake godine posete milioni turista iz celog sveta.

NAČIN PLAĆANJA:

 • gotovinski avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).
 • preko računa

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 50 učesnika.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

*KTK