Bratislava | Slovačka | Evropski gradovi

Bratislava

Nalazi se na 60 km od Beča i mnogi ovaj grad nazivaju mirnijom i povučenom sestrom Beča. Ovaj grad leži na obali reke Dunav i maksimalno koristi prirodne lepote koje su joj pružene. Dvorac Bratislave ponosno dominira nad gradom i njegovo je glavno obeležje. Sa njega se pruža sjajan pogled na Dunav i trenutno se koristi kao Slovački narodni muzej. Još jedan dvorac krasi ovaj mistični grad – dvorac Devin, koji se nalazi na mestu spajanja reke Morava i Dunav. Ovo je mesto gde zvanično započinju Karpati, odnosno veličanstveni planinski lanac koji se širi preko nekoliko evropskih država. Ovaj dvorac je od svog nastanka imao strateški značaj – u njemu su boravili Kelti, Rimljani, Germani, Sloveni i Mađari. Pod udarom Napoleonovih snaga, ovaj dvorac je nastradao i izgubio svoju prethodnu svrhu. Sada je ovo jedna od najromantičnijih destinacija Bratislave, koju mnogi posećuju tokom jednodnevnih izleta.

Slavin Hill je brdo sa koga se pruža spektakularan pogled na Bratislavu, uključujući i zamak, kao i Male Karpate. Glavni trg je centralni i najznačajniji prostor i srce Bratislave. Ovo je mesto gde se održavaju sve značajne manifestacije, poput sajmova, vojnih parada, pozorišnih predstava, i drugo. Palate i kuće uglednih stanovnika grada okružuju trg, a u centru stoji renesansna fontana Roland, podignuta kao poklon kralja Maksimilijana 1570. Tu su i kafići sa otvorenim terasama, u kojima se posetioci mogu opustiti i uživati. 

Bratislava - 2 noćenja - bus
Bratislava - 2 noćenja - bus
  • od 85€

BRATISLAVA  sa fakulatitvnom posetom dvorcima Slovačke Paket aranžman 4 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenjas...

Detaljnije