Baltik | Baltičke zemlje - 7 dana - avio | Skandinavija | Evropski gradovi

Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio
Baltičke zemlje - 7 dana - avio

BALTIČKE ZEMLJE

Sa posetom Helsinkiju TALIN - HELSINKI – RIGA – BAUSKA (dvorac Rundal) – ŠJAULJAJ (Brdo krstova) – VILNJUS – TRAKAJ (Trakajski dvorac)

7 dana (6 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelima 3* u Talinu, Rigi i Vilnjusu ) – avionom

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

CENA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

01.10. – 07.10.2020.

Hotel 3*

785 €

910 €

 

U CENU ARAMŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz avionom na navedenoj relaciji sa avio kompanijom LOT
 • Aerodromske takse u Beogradu i Varšavi ( 110 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni), koje se pladaju u dinarima u poslovnicama Organizatora putovanja ili poslovnicama ovlašdenih subagenata
 • Prevoz autobusom sa audio opremom
 • Šest nodenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 3* u Talinu ( 3 nodenja), Rigi ( 1 nodenje) i Vilnjusu (2 nodenja)
 • Razgledanja gradova,palate Rundal, Brda krstova prema programu
 • Usluge vođe puta sve vreme putovanja
 • Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Celodnevni izlet brodom i autobusom Helsinki Cena: 100 evra . U cenu je uključeno: transferi autobusom hotel – pristanište – hotel u Talinu, povratna brodska karta za Helsinki, razledanje Helsinkija autobusom ,ulaznica za Luteransku crkvu.
 • Poludnevni izlet autobusom Trakajski zamak Cena: 30 evra . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica i usluge lokalnog vodiča.

*Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Estoniji i Litvaniji, isključivo u evrima, u efektivi (izuzev izleta za Helsinki, za koji je neophodno prijaviti se i izvršiti uplatu u Beogradu). Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

*Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Helsinkiju”:

 • Rok za prijavljivanje za putovanje je deset dana pre polaska ili do popune mesta
 • Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja
 • Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomodnim ležajem.
 • Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.
 • Za boravak u Letoniji je obavezno putno zdravstveno osiguranje
 • Važnost pasoša treba da bude najmanje šest meseci nakon planiranog napuštanja Estonije.

OPŠTE INFORMACIJE:

 • LITVANIJA - 65 300 km²
 • Stanovništvo: 2,8 miliona ;
 • Glavni grad: Vilnjus (539 000 st.); Kaunas 352 000 st.;
 • Valuta: evro;
 • LETONIJA - 64 589 km²
 • Stanovništvo: 2 miliona ;
 • Glavni grad: Riga (699 000 st.);
 • Valuta: evro;
 • ESTONIJA – 45 339 km²
 • Stanovništvo:1,3 miliona
 • Glavni grad:Talin (435 000 st.);
 • Valuta: evro;
 • FINSKA – 338 424 km²
 • Stanovništvo: 6 miliona;
 • Glavni grad: Helsinki (621 000 st.);
 • Valuta: evro;
 • Lokalno vreme u Litvaniji, Letoniji, Estoniji i Finskoj je zimi plus 1 sat, a leti plus 2 sata u odnosu na vreme u Srbiji.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD – TALIN

Sastanak putnika na aerodromu Nikola. Poletanje za Varšavu. Dolazak u Varšavu. Nastavak putovanja za Talin. Dolazak u Talin. Talin je glavni grad Estonije i velika luka na južnoj obali Finskog zaliva. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Nodenje.

2.dan TALIN

Doručak. Obilazak Brda sabora (Toompea) gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim Starog jezgra, nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama.Danas je to pešačka zona Talina, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska vednica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg. Slobodno vreme. Nodenje.

3.dan TALIN – HELSINKI – TALIN

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom za Helsinki. Odlazak brodom za Helsinki, koji je udaljen oko 80 km od Talina i nalazi se na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. godine, obnovljena u klasicističkom stilu: Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, park Jana Sibelijusa, koncertna dvorana Finlandia, Luteranska crkva –podzemna crkva, koja je više poznata pod imenom Crkva u kamenu, jer zapravo to i jeste. Ova jedinstvena crkva je pravo remek delo sferičnog oblika i biser finske arhitekture. Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19:00 h, dolazak oko 21:00h u Talin. Transfer do hotela. Nodenje.

4.dan TALIN– RIGA

Doručak. Polazak za Rigu, najvedi baltički grad, prestonicu i glavnu luku Letonije. Stari deo Rige, sa preko 800 građevina u stilu secesije, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Obilazak istorijskog centra grada peške: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Nodenje.

5.dan RIGA – BAUSKA (dvorac Rundal) – ŠJAULJAJ (Brdo krstova) – VILNJUS

Doručak. Polazak za Vilnjus. Vožnja kroz Estoniju i Letoniju do letonskog grada Bauska, 80 km južno od Rige. U blizini mesta Bauska se nalazi palata Rundal, izgrađena sredinom 18. veka u baroknom i rokoko stilu za rezidenciju vojvode od Kurlandije, po planovima čuvenog italijanskog arhitekte Frančeska Rastrelija koji je projektovao neke od najlepših palata u Moskvi, Kijevu i Sankt Peterburgu, među kojima i Zimski dvorac. Kradi obilazak parka i palate Rundal. Nastavak putovanja kroz Litvaniju do mesta Šjauljaj gde se nalazi Brdo krstova koje je simbol patnje litvanskog naroda i mnogi ga smatraju svetim mestom. Posle navodnog pojavljivanja Bogorodice na vrhu, narod je počeo da donosi i postavlja krstove. Vremenom je postavljeno preko 100.000 krstova. Veliki talas postavljanja krstova desio se posle Staljina kada su prognani iz Sibira počeli da se vradaju kudi. Da bi to sprečile, sovjetske vlasti su odnele skoro sve krstove ali krstovi su vremenom počeli opet da se pojavljuju i danas ih ima preko 100.000. Nastavak putovanja za Vilnjus, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku, smeštaj u hotel. Nodenje.

6.dan VILNJUS – TRAKAJ (Trakajski zamak) – VILNJUS.

Doručak. Pre podne, razgledanje peške i autobusom istorijskog centra Vilnjusa, koji je deo svetske kulturne baštine: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka, crkva sv. Ane, crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, Univerzitet kula Gediminas, kraljevska palata... Posle podne, fakultativni izlet autobusom za Trakajski zamak. Odlazak do istorijskog gradida Trakaj, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Vilnjusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke – jedna od najvedih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Vilnjusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275–1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Vilnjus. Nodenje.

7.dan VILNJUS – BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom . Dolazak u Varšavu. Nastavak putovanja za Beograd. Dolazak u Beograd.

OPIS SMEŠTAJA:

Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu nadi na sajtovima hotela:

Talin – Ibis Tallinn Center *** ibis-tallinn-center.hotelintallinn.com Nalazi se na oko 500 metara od Internacionalne železniče stanice i na oko deset minuta hoda od stare gradske četvrti. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, besplatnim WI FI, sefom, mini barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Talin –Hestia Hotel Seaport *** tallinn-seaport-hotel.hotelintallinn.com (ZA POLAZAK 01.10.) Nalazi se na oko 10 munuta hoda od starog dela grada. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, besplatnim WI FI, sefom, mini barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Riga – Rixwell Konventa Seta *** konventa-seta.hotels-riga-lv.com › . Nalazi se u srcu starog dela grada, u staroj renoviranoj kudi. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, besplatnim WI Fi, sefom, mini barom.Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Vilnjus – Hotel Panorama*** http://panoramahotel.lt/?lang=en Hotel Panorama se nalazi u samom starom gradu i iz hotela se pruža predivan pogled na grad. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, mini barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

*Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela hotelima iste ili više kategorije.

Baltik

Baltik

Baltik je višeznačni termin koji se koristi za označavanje regije povezane s Baltičkim morem. Finska, Švedska, Letonija i Estonija, neke su od zemalja koje pripadaju ovoj regiji. Teritoriju Baltičkih zemalja koja se prostire na 175.000 km2 naseljava oko 7 miliona stanovnika koji se međusobno znatno razlikuju po jeziku, etničkom sastavu, verskom opredeljenju i istorijskoj ulozi.

Finska i Švedska su zemlje koje se međusobno priznaju kao delovi političke i kulturne regije Skandinavije od sredine XIX veka. One sa ostalim zemljama Skandinavije dele sličnu kulturu i istoriju. Uprkos ograničenim prirodnim resursima, oštroj klimi i udaljenoj lokaciji na severu Evrope, ove dve države su dostigle ekonomski napredak i satabilnost koji ih svrstava u zemlje sa najvišim standardom na svetu.

Nasuprot njima prošlost malih baltičkih naroda, Letonaca i Estonaca, ispunjena je borbom i nastojanjima da opstanu i sačuvaju svoj identitet na prostranstvima Baltika, okruženi velikim, jakim i ratobornim susedima. Zahvaljujući svojoj umešnosti sa svojim susedima su mnogo više trgovali i sarađivali nego što su se sukobljavali. Letonija i Estonija su se odvojile od carske Rusije posle Prvog svetskog rata a zatim su prema nemačko-sovjetskom sporazumu iz 1939., postale deo Sovjetskog Saveza iz koga su istupile 1991. i ponovo postale nezavisne države. Danas su ovo zemlje sa zavidnim standardom i konstantnim privrednim rastom. Ono što ih ponajviše spaja su živopisna arhitektura sa izraženim ruskim, skandinavskim i germanskim uticajima. Njihovi najvažniji gradovi, uglavnom prometne morske ili rečne luke, bile su članice Hanze (XIII-XVII vek), moćnog trgovačkog udruženja severnoevropskih gradova koja su u znatnoj meri uticale na njihov razvitak i društveni život.

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 5  jednakih mesečnih rata, čekovima gradjana, realizacija svakog 10.i 20. u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije SAT Travel

OPŠTE NAPOMENE:
 

 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000- EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul.Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

*FLP