Lisabon | Lisabon - 4 noćenja - avio | Portugalija | Evropski gradovi

Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio
Lisabon - 4 noćenja - avio

Paket Aranžman 5 Dana Avionski Prevoz + Smeštaj Na Bazi 4 Noćenja sa Doručkom u Hotelu 3*+ Panoramsko Razgledanje Lisabona

TERMIN PUTOVANJA

CENA PO OSOBI

Doplata za 1/1 sobu

20.03.-24.03.2019.

430 €

170 €

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu banka Intese na dan uplate)

VAŽNE NAPOMENE ZA POLAZAK 20.03.2019.

• Popust za dete od 2 do 12 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 30 evra (dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe). • Jednokrevetne sobe su na upit. • Nisu na raspolaganju trokrevetne sobe

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom Beograd-Minhen-Lisabon-Frankfurt-Beograd,
 • transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom,
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
 • panoramsko razgledanje Lisabona,
 • usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji,
 • troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Avio-takse 168,47 € (koje se sastoje od taksi koje se ne refundiraju: 84,00 YQ/YR i taksi koje se refundiraju: EUR 4,48-LG, EUR 0,98-RF, EUR 16,72-RS, EUR 0,22-RS, EUR 7,34-DE, EUR 39,82-RA, EUR 3,47-PT, EUR 11,44-YP, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).
 • fakultativni izleti i posete,
 • dinarski deo aranžmana 1790 rsd po osobi,
 • gradska taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1 € po osobi po noći,
 • međunarodno putno osiguranje.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, kao i obilazaka predviđenih na turi, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i plaćanje se vrše u agenciji, prilikom otvaranja rezervacije ili najkasnije 30 dana pred put.

Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu.
Cena izleta: 60 €

Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 €

Fado veče: U cenu je uključena večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 €

Pešačka tura: odlazak do Parka nacija (odlazak i povratak metroom): 15 €

 
PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak: 20. mart 2019./ Povratak: 24.mart 2019. 5 dana / 4 noći

1. dan (20.03.2019.) BEOGRAD-MINHEN-LISABON 
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 14:55 časova. Poletanje u 16:55 časova (let LH 1729). Sletanje u Minhen u 18:30 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:40 (let LH 1792). Sletanje u Lisabon u 22:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (21.03.2019.) LISABON 
Doručak. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje.

3. dan (22.03.2019.) LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.

Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu. 

4. dan (23.03.2019.) LISABON 
Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom. 

5.dan (24.03.2019.) LISABON-FRANKFURT-BEOGRAD 
Doručak. Slobodno pre podne za individualna razgledanja do transfera na aerodrom ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti  u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 16:50 časova (let LH1169). Sletanje u Frankfurt u 20:50 časova. Poletanje za Beograd u 21:40 (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:25 časova. 

OPIS SMEŠTAJA:

Vip Zurique *** Rua Ivone Silva, 18, Lisbon www.hotelzuriquevipexecutive.com

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće definitivan 5 dana pre polaska na put.

 

Lisabon

Lisabon

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. Lisabon je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Danas su kao građani ujedinjene Evrope mnogo više okrenuti budućnosti ali veoma poštuju ličnosti i velika dela sunarodnika nastala u prošlosti širom planete. Takođe, na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima. 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
 • Čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • Platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane SAT Travel-a.

 

OPŠTE NAPOMENE:

•Krajnji rok za prijavu: 17.01.2019. ili do popune mesta

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre polaska (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

• Fakultativni izleti u Portugalu  plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Rezervacija i uplata fakultativnih izleta se vrše na licu mesta, u dogovoru sa vodičem. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, cena će korigovana.

• Sadržaj panoramskog razgledanja grada i rasporeda fakultativnih izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena, vremenskim nepogodama i slično).

• Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja organizatora putovanja.

• Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*KT