Jerusalim | Izrael - 5 noćenja - avio | Izrael | Evropski gradovi

Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio
Izrael - 5 noćenja - avio

 

 Smeštaj

 Usluga

Cena  po osobi 1/2 sobi

Doplata za 1/1 sobu

Hotel Paradise 4*

PP 

499€

 70 €

Hotel Saint Gabriel 5*

PP

599€

90 €

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit.

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama,
 • smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u odabranom hotelu sa 4* ili 5* u Vitlejemu (ili sličnim po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiopna,
 • transferi (aerodrom-hotel-aerodrom),
 • troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda) .

U cenu putovanja nije uključeno:

 • Avio-takse u iznosu od 113.68 evra, koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: 64.00 YQ evra i refundabilnih: 0.98 RF, 16.72 RS, 0.22 RS, 23.18 IL, 4.48LG evra (avio- takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),
 • troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu,
 • dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po osobi, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 15usd za ceo boravak),
 • fakultativni izleti sa uključenim ručkom, međunarodno putno osiguranje.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE :

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Izrael. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Telefon ambasade Izraela u Beogradu: 011/3643- 500.

Valuta: Izraelski šekel – ILS 1 € = 4,015 ILS, 1USD= 3,885 ILS
Klima: Mesec novembar najčešće se karakteriše prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-25°C, ali se noću mogu spustiti i do 15°C. Mogući kraći pljuskovi, naročito u sevrenim i centralnim delovima zemlje.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio
kompaniji i stranom partneru. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Razgledanje starog Jerusalima – poludnevna tura po starom gradu Jerusalimu, koji predstavlja jedan od najstarijih gradova na svetu. Osvajali su ga I razarali razni narodi te tako predstavlja pravu riznicu istorije I kulture. Danas je podeljen na moderni I stari deo grada u okviru koga se nalaze hrišćanska, muslimanska jermenska I jevrejska četvrt. Obilazi se stari grad od jedne od osam kapija u zidinama koje ga opasuju. Nakon toga odlazak do Kardo, glavne i najstarije ulice u gornjem gradu iz rimskog perioda. U nastavku šetnja do zapadnog zida tj. Zida plača, najveće svetinje za Jevreje. Istovremeno, to je i neraskidivi deo istorije hrišćanstva, koji je povezan sa životom Bogorodice i Hrista. Uključen ručak. (Cena 40 €).
Jerihon , Mrtvo more i Masada– celodnevni izlet. Vožnja do Jerihona, jednog od najstarijih, pa čak možda i najstarije naseljeno mesto u kontinuitetu, sa oko 8000 god. postojanja. Obilazak poznatih istorijskih znameniotosti, takođe I najstarije sikamor drvo. Pogled na čuvenu Goru Kušanja i prolazak pored drevnog Jerihona. Kasnije vožnja do Mrtvog mora, na 400 m. ispod nivoa mora, najnižeg mesta na zemlji, kao i najslanijeg mora u kome nema živih bića sem nekih bakterija. Vožnja pored mora do Masade, izolovane stene sa platoom na vrhu i starim utvrđenjem građenim za vreme Heroda Velikog. To je bilo poslednje jevrejsko utvrđenje, do pada pod rimsku upravu 70.g. Nakon toga kupanje, tj. plutanje u Mrtvom moru. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak. (Cena 85€).

Tura za sever Izraela–celodnevni izlet. Vožnja dolinom reke Jordan do mesta Jardenit, mesta na kome je kršten Isus Hrist. Odlazak za Tiberias koji se nalazi na obali Galilejskog jezera. Obilazak svetih mesta, kao gora Blaženstva, gde je data prva propoved, Taba, crkva Umnožavanja hleba I ribe. Kapernaum, drugi Isusov grad. Odlazak do Nazareta, grada Blagovesti u kome je Isus proveo svoju mladost. Obilazak crkve Blagovesti, najveće rimokatoličke crkve na Bliskom Istoku. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak. (Cena 90€ ).

Tura- Vitlejem i Jerusalim. – celodnevni izlet Odlazak do crkve Rođenja sagrađene za vreme cara Konstantina. Po predanju crkva je podignuta nad pećinom u kojoj je rođen Isus Hrist. To je inače jedna od najstarijih hrišćanskih crkava. Vožnja za Jerusalim. Odlazak do Maslinove gore mesta Vaznesenja Isusa Hrista, sa koje se pruža fantastičan pogled i Getsimanskog vrta gde se nalazi Crkva svih nacija ili Bazilika Agonije, podignuta u maslinjaku, za koji kažu da datira iz Hristovog doba. Crkva je podignuta od priloga mnogih naroda. Odlazak do starog grada I nastavak razgledanja. Šetnja ulicom Via Dolorosa (Put bola ili Put krsta) koja predstavlja stradalni put Isusa Hrista, sa 14 stanica koje vode do crkve svetog Groba, ulazak u crkvu. Uključen ručak. (Cena 65 €)

Tura- Tel Aviv. Vožnja autobusom za Tel Aviv. Po dolasku panoramsko razgledanje glavnog grada Izraela, ili kako je popularno nazvan “grad koji nikada ne staje”. To je bio prvi moderni jevrejski grad u Izraelu, a danas predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje. Atmosfera ovog grada je vrlo živahna, užurbana. Ima puno zabave, bogat noćni, ali i bogat kulturni i umetnički život. Tel Aviv je grad karakteristične arhitekture različitih stilova od kojih je najprisutniji I najzanimljiviji internacionalni Bauhaus stil. Centralni deo Tel Aviva koji se zove Beli Grad sastoji se od velikog broja građevina tog stila. Baš zbog toga Beli grad proglašen je za Kulturnu Baštinu čovečanstva. Istorija Tel Aviva počinje u Jafi, 3000 godina staroj luci. Današnji stari grad Jafa potiče iz otomanskog perioda i predstavlja umetnički i turistički centar. Uključen ručak. (Cena 65 €)
Cene su formirane na bazi min. 40 osoba. Cena paketa ekskurzija je 250 evra.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (14.02.2019.) BEOGRAD– TEL AVIV– JERUSALIM– VITLEJEM Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" u 05:55 časova. Poletanje za Tel Aviv u 07:55 časova (let JU810). Obrok u avionu. Dolazak u 11:45 časova. Transfer autobusom do Vitlejema (oko sat i po vožnje). Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima. Večera. Noćenje.

2 do 5.dan (15.02. do18.02.2019.) VITLEJEM
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

6.dan (19.02.2019.) VITLEJEM- TEL AVIV– BEOGRAD
Doručak. Transfer na aerodrom Ben Gurion. Poletanje za Beograd u 13:50 časova (JU 811). Obrok u avionu. Dolazak u 15:55 časova. Kraj programa.

Paradise hotel 4* - Vitlejem ili sličan -  veoma dobro lociran, u blizini crkve Rođenja i Manger trga. Sve sobe dekorisane su u veoma toplim tonovima. Opremljene su TV-om i malim delom za sedenje. Kupatila imaju ili tuš ili kadu. Hotel ima 24 časovnu recepciju, noćni bar, salu za sastanke. Mogu da organizuju transfer do aerodroma.

http:www.paradisebethlehem.com

St. Gabriel hotel 5*- Vitlejem ili sličan – lociran u blizini mnogih znamenitosti Vitlejema, sa divnim pogledom na grad. Koncipiran je tako da ispunjava potrebe kako  modernog poslovnog čoveka i turista, tako i mladih ljudi željnih zabave. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV, besplatni WiFi u celom hotelu, privatno kupatilo (sa bade mantilom i papučama). Neke sobe imaju deo za sedenje. Hotel ima dva restorana, fitness i spa centar, 24 časovni biznis centar, 24 časovnu recepciju, sefove na recepciji, servis za pranje i čišćenje.

http:www.stg-hotel.com/index.php/en

Jerusalim

Jerusalim

JERUSALIM - jedan od najstarijih gradova, podeljen na moderni i stari deo grada u okviru koga se nalaze hrišćanska, muslimanska, jermenska i hebrejska četvrt.

Najčešći razlog zašto turisti pomišljaju na Izrael i Jerusalim je duhovne prirode - odlazak na Hristov grob. Godišnje 3,5 miliona turista prošeta kroz najvredniji i najbolniji grad na svetu. Najviše je Amerikanaca i Rusa, a svima cilj da pognuti, sa krstom od maslinovog drveta u rukama, uđu u crkvu raspeća Hrista i Golgote. I Gecemanski vrtovi, Maslinova gora, Davidov grob, Zid plača i Ulica suza kojom je poslednji put prošao Isus, vrve od turista. Srpski turisti obavezno idu do prostorije gde se održala Poslednja večera, koju je od turske vlasti kupio Sveti Sava i poklonio crkvi.

NAČIN PLAĆANJA:

-gotovinski avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

-čekovima građana do 6 mesečnih rata.

-platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).

-preko računa.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Izrael. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).

Valuta: Izraelski šekel – ILS 1 € = 4,015 ILS, 1USD= 3,885 ILS


Klima: Mesec novembar najčešće se karakteriše prijatnim  vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-25°C,  ali se noću mogu spustiti i do 15°C. Mogući kraći pljuskovi, naročito u sevrenim i centralnim delovima zemlje.

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 50 učesnika.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

*KTK