Toskana | Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus | Italija | Evropski gradovi

Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus
Toskana I Cinque Terre - 2 Noćenja - Bus

FIRENCA - SIENA – SAN ĐIMINJANO – PISA – CINQUE TERRE

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM + OBILASCI

TERMIN PUTOVANJA

LAST MINUTE CENA

CENA PO OSOBI

U PRIPREMI    

Cene iz tabele su izražene u eurima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, tv, dvd, audio oprema)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu 4*
 • Usluge predstavnika agencije - licenciranog vodiča
 • Troškove organizacije i realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu 1 € po noći po osobi
 • Fakultativne izlete
 • staničnu uslugu 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 50 % od cene aranžmana.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 50 €
 • Doplata za polaske iz Mladenovca, Aranđelovca, Kraljeva, Kragujevca 20 €

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • Fakultativni izlet razgledanje Firence             10 €  / 5 €   deca od 2 do 12
 • Fakultativni izlet Siena i San Điminjano         35 € / 25 €  deca od 2 do 12
 • Fakultativni izlet Piza i Cinque Terre              45 € / 35 €  deca od 2 do 12 g (cena uključuje sve vozne karte u sklopu nacionalnog parka Cinque Terre)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika objektivnih okolnosti i vremenskih uslova. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN                 BEOGRAD - FIRENCA

Polazak autobusa iz Beograda oko 17h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

 1. DAN FIRENCA - MONTEKATINI TERME

Dolazak u Firencu u jutarnjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak grada sa stručnim lokalnim vodičem: Trg Santa Maria Novela, glavni gradski trg Duomo sa Krstionicom i zlatnim vratima, Đotov zvonik, katedrala Santa Maria del Fiore, Trg Sinjoria, Danteova rodna kuća, stari most - Ponte Vechio, Palata Ufici. Slobodno vreme do popodnevnih časova i nastavka putovanja u Montecatini terme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. DAN MONTEKATINI TERME – SIENA – SAN ĐIMINJANO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka  živopisnim predelima Toskane i oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradu  San Điminjano – grad tornjeva i vina, koji je očuvao svoj istorijski centar. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sienu, jedan od najlepših srednjevekovnih gradova Italije. Šetnja gradom kroz kontrade puža, pantere, akvile... uz razgledanje: Crkva Sv. Katarine, Monte di Paski – prva banka evrope, trg Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije čiju unutrašnjost je ukrasio Mikelandjelo, glavni gradski trg “Il Campo“ na kome se tradicionalno održava srednjevekovna trka konja – Palio... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

 1. dan MONTEKATINI TERME – PIZA – CINQUE TERRE

Doručak. Fakultativni odlazak u Pizu i nacionalni park Cinque Terre. Po dolasku u Pizu obilazak: Polje čuda gde se nalazi Krivi toranj – jedan od simbola Italije, Katedrala – čuveni Pizansku Duomo i Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta La Specia gde se ukrcava na voz, koji povezuje svih pet sela u sastavu Nacionalnog parka Ćinkve Tere. Odlazak vozom do najvećeg  naselja u okviru nacionalnog parka - Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž  potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak vozom do  Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Treće selo koje se obilazi je Monterosa al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa kućama u obliku kula  (case – tori). Povratak vozom u mesto La Specia. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku...

 1. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.(Kraj programa)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.sattravel.rs. Smeštaj je u nekom navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

HOTEL BIONDI 4*
http://www.montecatinihotelbiondi.it/

Hotel je smešten u centru mesta Montecatini Terme, u blizini železničke stanice.

Hotel poseduje 101 smeštajnu jedinicu, koje su raspoređene na šest spratova. Sve sobe su prostrane i imaju: sopstveno kupatilo, klima uređaj, telefon, minibar, SAT TV, sef, fen za kosu. Sadržaj hotela: recepcija, lift, bazen, parking, restoran, bar, vrt sa terasom, banket sala. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Napomena: obavezna gradska komunalna taksa sa plaća na recepciji hotela 1 € po osobi po noćenju.

NAPOMENA: Raspored soba određuje isključivo recepcija hotela.

Toskana

Toskana

Toskana je najživopisnija i po mnogima najlepša regija Italije. U davnoj prošlosti bila je prekrivena Tirenskim morem,koje  se povuklo i dobijen je jedan od najplodnijih regiona Italije poznat po brdima prekrivenim mirisnim čempresima i vinogradima. Toskana je poznata po proizvodnji najkvalitetnih vina, uzgajanju cveća, poznata je po brojnim srednjevekovnim gradovima i slavnim ličnostima. Čuvena je u svetu i po najkvalitetnijem mermeru od koga je i Mikelanđelo pravio svoje statue - i legendarnog Davida.  Firenca je glavni i najveći grad Toskane. Smeštena je na reci Arno. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere a proslavili Medičijevi koji su Firencu pretvorili u kolevku humanizma i renesanse. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli i ovom gradu, a nama na uživanje, ostavili spomenike od ne procenljive  umetničke vrednosti.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Na rate: 30% prilikom rezervacija, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
 • Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane SAT Travel-a.

 

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici sattravel.rs
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
 • Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput

OPŠTE NAPOMENE:      

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Posebni zahtevi gostiju u vidu MOLBE a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
 • Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
 • Putnik je obavezan da poseduje MEDJUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….), kao i međunarodno putno osiguranje.
 • Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora, objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

 • Organizator putovanja SAT Travel poseduje licencu organizatora putovanja OTP br. 104/2016.
 • SAT Travel je aktivna članica YUTA
 • Prema Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj 300063650 od 16.08.2018.godine, akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, u visini od 300.000,00 € za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0187/2018 od 15.08.2018. aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU "YUTA", 011/3228686, 011/3228687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300063650 od 16.08.2018. akcionarskog društva za osiguranje "DDOR Novi Sad".
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
 • Ovaj program je radjen na bazi minimum 65 plativih putnika.
 • Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora usklađeni sa YUTA standardima.
 • Program putovanja Metropole, Toskana i Cinque Terre, 5 dana/2 noćenja, 2 od 16.10.2018.