Bolonja | Bolonja - 3 noćenja - avio | Italija | Evropski gradovi

Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio
Bolonja - 3 noćenja - avio

PAKET ARANŽMAN 4 DANA:

AVIONSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA S DORUČKOM

TERMIN

HOTEL

USLUGA

PROMO CENA

CENA PO OSOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

14.02.-17.02.2019.

MERCURE CENTRO BOLOGNA 4* (ili sličan)

NOĆENJE S DORUČKOM

299 €

349 €

85 €

Cene iz tabele su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

Mogućnost rezervacije trokrevetne sobe ne postoji.
Jednokrevetne sobe: isključivo na upit !

U cenu putovanja je uračunato: 

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd-Venecija-Beograd,
 • smeštaj u hotelu sa 4 * zvezdice  u Bolonji, u  dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom, 
 • transferi, aerodrom Venecija – hotel Bolonja– aerodrom Venecija,
 • pešačka tura po Bolonji,
 • usluge lokalnih vodiča ,
 • troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: 

 • Avio-takse 116,46 € (od toga evra 68.00 YQ ne podležu refundaciji  i  takse eura  0.98RF, 16.72RS , 0.22RS, 1.20EX,  4.48LG, 6.50HB , 13.24IT , 0.82MJ, 4.30VT podležu refundaciji), plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate),
 • dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 rsd po osobi,
 • posluženje u avionu,
 • boravišne takse u  Italiji (plaćaju se na recepciji hotela i iznosi 5 € dnevno po osobi, po danu),
 • fakultativni izleti -bez ulazaka u lokalitete - obavezno prijavljivanje u agenciji),
 • međunarodno putno osiguranje.

PROGRAM PUTOVANJA
Polazak: 14.februar 2019. 4 dana / 3 noći

1.dan (14.februar.2019.) BEOGRAD- aerodrom Venecija-BOLONJA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 05:00 časova. Poletanje za Veneciju u 07:05 časova (Let JU560). Sletanje na aerodrom Marko Polo u 09:00 časova. Po dolasku nastavak putovanja za Bolonju( oko 160 km ), glavni grad oblasti Emilija Romanja, grad poznat po jednom od najstarijih univerziteta u Evropi, osnovanim 1088.godine, crvenoj boji svojih fasada, elegantnim kolonadama i kulinarskim specijalitetima. Po dolasku u Bolonju transfer do hotela.Smeštaj. Oblazak centra grada pešice: Trg Mađore, ogroman trg koji se nalazi u samom centru grada, okružen monumentalnim građevinama kao što su Bazilica di San Petronio, Palata Comunale (Gradska većnica), Portico dei Banchi i Palata Podesta iz XIII veka, Neptunova fontana, Toranj Azineli i Toranj Garizenda, kao dva glavna simbola Bolonje, sagrađena u XIII veku i zgrada Univerziteta. Noćenje.

2.dan (15.februar 2019.) BOLONJA-RAVENA-SAN MARINO (oko 300 km)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet Ravena-San Marino. Vožnja prema Jadranskoj obali i Raveni, staroj prestonici zapadnog Rimskog carstva i prestonici Vizantijskog imperatora Justinijana. Ravena je grad bogate istorije i brojnih spomenika koji svedo[e o burnoj prošlosti grada koji sedište brojnih careva i kraljeva. Najznačajniji spomenici datiraju iz V i VI veka a čak osam spomenika nalaze se na UNESCO listi kulturne baštine. Obilazak Ravene je putovanje kroz prošlost, naročito Vizantije, od čijeg bogatog nasleđa su ostali pojedini tragovi na mapi kultutno’istorijskog nasleđa sveta.Grad je smešten uz Kandiano kanal kojim je povezan sa Jadranskim morem koje je uvek imalo veliki uticaj na njegovu istoriju. Skromne fasade brojnih crkava skrivaju fascinantne mozaike, čija lepota boja, pokreta i motiva je neprevaziđena. Obilazak grada: Bazilika San Vitale čuvena po osmougaonoj osnovi i unutrašnjosti koju krase prekrasni mozaici, Bazilika San Apoliner in Klase kao i Crkva San Frančesko iz VI veka, obnovljena u periodu baroka u istom stilu a u kojoj je sahranjen veliki italijanski pesnik Dante Aligeri. Slobodno vreme za individualni obilazak Ravene.Nastavak putovanja prema jednoj od najmanjih država Evrope,San Marinu. Smešten na brdu Titano na oko 750 metara iznad nivoa mora, grad – država uživa u povlašćenom geografskom položaju. Stanovnici San Marina veoma su ponosni na svoju slobodu koju su uspeli da očuvaju tokom burne i duge istorije. Osnivačima države, pomorcima sa Jadrana podignut je spomenik na jednom od gradskih trgova. Slobodno vreme za individualno razgledanje i kupovinu.(Cena izleta: oko 60 €) Povratak u Bolonju. Noćenje.

3.dan (16.februar 2019.) BOLONJA – FERARA-PADOVA- BOLONJA (oko 250 km)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni, celodnevni izlet Ferara - Padova . Polazak prema Ferari, šestom po veličini gradu pokrajine Emilije – Romanje koja je u XV i XVI veku bila važno kulturno središte italijanske renesanse .Ferara je čuvena po izuzetno vrednom i dobro očuvanom istorijskom jezgru grada, koje je danas pod zaštitom UNESCO-a. Grad je okružen sa 9 km zidina, uglavnom iz XV i XVI veka i pored onih u gradu Luka, ove zidine su najočuvanije zidine iz renesansnog perioda u Italiji. U gradu se posebno ističe zaostavština plemićke porodice Este koja se ogleda u mnogobrojnih palata i crkava kao i u velikom umetničkom blagu pohranjenom u njima. Zbog svega toga u Ferari je 2006. godine otvoren italijanski ogranak čuvenog muzeja Ermitaž. Šetnja gradskim središtem pored dvoraca porodice Este (Castello Estense) s četiri tornja, izgrađenim od opeke koji se nalazi u samom centru grada, Dijamantne palate, Katedrale Sv . Jurja… Slobodno vreme. Polazak prema Padovi, gradu i istoimenoj opšini u regiji Veneto, na severu Italije. Grad je slikovito mesto s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove. Karakterističan je i po mnogim mostovima preko različitih ogranaka reke Bačiljone, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka. Padova se sa dobro očuvanim gradskim jezgrom nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Šetnja starim delom grada: Prato della Valle- veliki eliptični trg u čijem središtu je vrt sa 78 skulptura slavnih građana Padove, Bazilika Sv. Ante u kojoj se nalaze njegove relikvije i njegov grob, Palata dela Rađone- srednjovekovna gradska većnica, Trg Dei Sinjori sa građevinama: Loža Gran Guardia, Kapetanska palata, renesansna katedrala i romanička krstionica, botanički vrt ...(Cena izleta: oko 55€ ) Povratak u Bolonju. Noćenje.

4.dan (17.februar 2019.) BOLONJA–aerodrom Marko Polo VENECIJA- BEOGRAD
Doručak. Odjavljivanje iz soba do 10 h. Slobodan dan za individualni obilazak grada. U kasnim popodnevnim satima transfer do aerodroma u Veneciji. Poletanje za Beograd u 20.40 (let JU 565) Dolazak u Beograd u 22.25 časova.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel: Mercure Centro Bologna 4 * www.mercure.com/gb/hotel-1310-mercure-bologna-centro/index.shtml

Hotel iz lanca Mercure hotela nalazi se u širem centru grada, u blizini železničke stanice a na 900 m od centralnog trga Mađore. Hotel je okružen velikim vrtom i dobro je prevozom povezan sa centrom grada.
Sadržaj : restoran, bar, fitnes centar, sale za sastanke, vešeraj, parking, Wi Fi u celom hotelu.
Smeštaj : Sve sobe imaju klima uređaj, pisaći sto, SAT TV, WI FI, telefon, sef, kupatilo, fen za kosu.
Usluga: doručak je po principu samoposluživanja.

Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sli čnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 7 dana pre polaska na put.

Bolonja

Bolonja

BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad najbogatije italijanske pokrajine Emilija Romanja. Prepoznatljiva je po čuvenom bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi, čiju reformu akademskog obrazovanja su prihvatili i naši fakulteti. Bolonju nazivaju i gradom gastronomije, a zbog bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Odavde potiču špageti bolonjeze i bolonjske lazanje-specijaliteti obožavani u celom svetu. Stari deo Bolonje ukrašen je brojnim srednjovekovnim tornjevima i natkrivenim arkadama duž svih većih ulica, a posebnom lepotom pleni najlepša gradska fontana, Neptunova fontana.
Zbog čega treba posetiti Bolonju? Zato što još uvek nije preplavljena masovnim turizmom, zbog velikog kulturno-istorijskog bogatstva, kulinarskih specijaliteta, kupovine, ludih žurki i neopisive energije.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
 • Čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • Platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane SAT Travel-a.

NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa  na dan plaćanja.

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom termina potvrdjenih obilazaka, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 30).

• Minimalni broj putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 25 . Sadržaj fakultativnih izleta podrazumeva panoramsko ili pešačko razgledanje gradova , bez ulazaka u lokalitete.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja organizatora putovanja.

*Cena iz tabele može biti promenljiva u zavisnosti od raspoloživosti, kapaciteta i trenutne ponude ino partnera. Molimo Vas da cenu proverite pozivom na broj 011/ 40 20 520.

Slično iz ponude

Bolonja - 2 noćenja - bus
Bolonja - 2 noćenja - bus
 • od 89€

B O L O NJ A Sa obilascima: MUZEJ FERARI - MODENA - RAVENA - SAN MARINO Paket aranžman 5 dana / 2 noćenja - hotelski sme&scar...

Detaljnije