Italija | Putovanja Evropa | Evropski gradovi | Metropole

Italija

Smeštena u južnoj Evropi, ova zemlja u obliku čizme predstavlja jedno od najpopularnijih svetskih turističkih mesta. Razlozi za to su mnogobrojni: umetnost, moda, zadivljujući pejzaži, strastveni ljudi i vrhunska kuhinja. Italija nudi toliko toga za videti i posetiti, da bi bio potreban ceo život za istraživanje najlepših mesta ova zemlje.

VENECIJA grad u Severnoj Italiji, poznat po kanalima, gondolama i bogatoj istoriji, glavni grad regije Veneto i istoimene talijanske provincije. Izrasla na ostrvima venecijanske lagune koje su njegovi prvi stanovnici koristili kao utočište pred varvarskim naletima.

MILANO grad kontrasta, svetske slave, usnulih ambijenata i užurbanih ljudi! Moderan, a u isto vreme i staromodan sa istorijskim spomenicima koji podsećaju na njegovo bogato istorijsko nasleđe. Upravo u Milanu se nalazi jedno od najčuvenijih remek-dela Leonarda da Vinčija, freska „Tajna večera“. Katedrala Duomo, jedna od najvećih gotskih crkvi na svetu.

TOSKANA - putovanje kroz najlepšu italijansku regiju, kolevku umetnosti i renesanse, gde ćemo uživati u vinu i pasti, a i u delima najpoznatijih umetnika svih vremena Leonarda da Vinčija, Rafaela Santija, Mikelanđela Buonarotija, Sandra Botičelija. U Toskani je nastao moderni italijanski jezik, čuveni drveni lutak Pinokio, asfaltirane ulice. Ova regija ima više lokaliteta na listi UNESCO- ve svetske kulturne baštine nego cela Australija ili Južna Afrika. 

RIM je glavni i najveći grad Italije. Smešten je u centralnoj Italiji, u regionu Lacio, na mestu gde se spajaju reke Anijen i Tibar. Centar kulturnih i zabavnih dešavanja. Centralno mesto na turističkoj i modnoj mapi sveta. Svi putevi vode u Rim...

JUG ITALIJE - Napulj glavni grad regije Kampanija. Iako nema baš dobar imidž zbog čestih krađa, kao i haotične i nervozne vožnje lokalaca, vrlo je interesantan i ima neki specifičan mediteranski šarm. Pompeja u blizini Napulja, nekada bogati grad koji je potpuno nastradao u erupciji Vezuva 79. godine n.e. Zahvaljujući debelom sloju pepela građevine su vrlo očuvane, pa možete obići ostatke brojnih kuća, hramova, kupatila, arene. Sorento, simpatičan gradić smešten na samoj litici, sa prelepim pogledom na Napuljski zaliv i ostrvo Kapri. Čuveno mondensko ostrvo Kapri, u čijem gradu preovlađuje bela boja, koja je u savršenom kontrastu sa jarkim bojama obilja cveća. Bari glavni grad regije Apulija. Ovaj lučki grad sa preko 300 hiljada stanovnika privlači veliki broj turista i zbog Crkve svetog Nikole, odnosno zbog moštiju ovog svetitelja koji se u njoj nalaze.