Atina | Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus | Grčka | Evropski gradovi

Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus
Atina 2 noćenja - Nova Godina - bus

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA S DORUČKOM

DINARSKI DEO ARANŽMANA 1 500 RSD PO OSOBI + DEVIZNI DEO IZ TABELE

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA UPLATE DO 15.12.2019.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

SPECIJALNA CENA

CENA ARANŽMANA

 29.12.2019. – 02.01.2020.

3*

129 €

179 €

Cene iz tabele su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • Smeštaj u Atini u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak na bazi švedskog stola).
 • Razgledanje Atine
 • Usluge licenciranog vodiča - pratioca na putovanju
 • Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja;
 • Fakultativne izlete
 • Obaveznu gradsku komunalnu boravišnu taksu, plaćanje na licu mesta u hotelu u iznosu od 1,5€ po osobi po noći
 • Ostale nepomenute usluge

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 50 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 70 €

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Akropolj 35 € (cena uključuje ulaznicu za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) 
 • Grčko veče u taverni na Plaki                         35 €
 • Izlet do Peloponeza sa ulaznicama za Epidaurus i Mikenu 55 €
 • Sunion             25 €                

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta...Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  29.12.2019.      NEDELJA                     BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda oko 16:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice ( tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pre putovanja ). Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan  30.12.2019.      PONEDELJAK              ATINA
Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju stručnog vodiča. Razgledanje trgova Omonia i Sintagma, vožnja Avenijom ambasada, kraće zadržavanje pored kasarne grčke garde i starog Olimpijskog stadiona, obilazak Zevskovog hrama, Hadrijanovog slavoluka, Parlamenta, zgrade Akademije, Univerziteta i Biblioteke. Mogućnost fakultativnog izleta Akropolj. Poseta antičkom svetilištu posvećenom boginji Atini, zaštitnici grada, po kojoj je grad dobio ime. Obilazak  lokaliteta gde se nalaze najstariji i najvažniji antički hramovi: Propilei, Parthenon, Erehtejon. Nakon razgledanja slobodno vreme do smeštaja u hotel (po hotelskim pravilima oko 14h). Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na grčko veče u jednoj od tradicionalnih grčkih taverni na Plaki.  Noćenje.

3.dan  31.12.2019.      UTORAK                      ATINA – PELOPONEZ (Epidaurus - Napflion - Mikena)
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Prelazak preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa rodnog mesta Apolonovog sina Eskulapa-boga farmacije.Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.ere koje je poznato po svojoj akustičnosti, u kome se i dan danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije.Nastavak putovanja do Napfliona nekadašnje prestonice Grčke. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Mikeni. Obilazak Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, kiklopske zidine... Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove Godine 2020. Individualna organizacija uz preporuku vodiča. Noćenje.

4.dan  01.01.2020.      SREDA                         ATINA – SUNION - ATINA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog popodnevnog izleta do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva, rta Sunion. Poseta Posejdonovom hramu. Povratak u Atinu. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće usputne pauze.

5.dan  02.01.2020.      BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima ( oko 10h ) u zavisnosti od uslova na putu i obavljanja graničnih formalnosti. Kraj programa.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne, dvokrevetne (1/2) i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (1/2+1). Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela pisanim putem. Smeštaj je u Atini u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

HOTEL MIRABELLO 3*       https://www.athens-mirabello.gr/          
Nalazi se blizu trga Omonia, u blizini metro stanice. Sobe su standardne i sadrže: sopstveno kupatilo, telefon, SAT TV, klima uređaj, sef. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, lobi bar, lift. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

HOTEL OSCAR 3*       http://oscar.gr/en/
Lociran u širem centru Atine, u blizini železničke i metro stanice Larisis, na desetak minuta hoda do trga Omonia. U sklopu hotela nalazi se bar na krovu hotela (otvoren tokom letnjih meseci), restoran, konferencijska sala, bazen na krovu hotela (otvoren tokom letnjih meseci). Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, TV-om, klima uređajem i telefonom, balkon ili terasu tipične za gradske hotele. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje).

HOTEL CRYSTAL CITY 3*     http://www.crystalcity.gr/
Lociran na trgu Karaiskaki, 300 m od trga Omonia.Elegantan hotel sa 84 sobe, većina sa balkonom I pogledom na Akropolj. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ,TWC,klimu,satelitsku TV,minibar,sef,telefon.U sklopu hotela nalazi se bar,restoran internet caffe ,WI FI u celom hotelu.

HOTEL BALASCA 3*    http://hotelbalasca.gr/
Mali ekonomičan hotel u centru Atine. Sa terase se pruža predivan pogled na Akropolj, Likabet i mali park. Na dobroj je lokaciji, omogućava lako upoznavanje sa znamenitostima glavnog grada Grčke. Ljubazno osoblje, prijatna atmosfera. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem,TWC,klima,satelitsku TV, ,telefon.U sklopu hotela nalazi se bar,restoran.

Atina

Atina

Atina je veličanstveni grad čija je daleka prošlost utkana u najpozantije grčke mitove i legend. Podignuta je na tlu na kome su spevani nezaboravni stihovi, izrečene velike misli i iznikla velepna dela ljudskih ruku. Slavu su joj proneli istaknuti umetnici, filozofi, naučnici, vojskovođe i državnici, o njenoj veličini i moći svedoče njene antičke građevine – uzori savršenstva i jednostavnosti. Atina je kolevka demokratije i naše civilizacije, a ona pripada svim Evropljanima. I danas zadivljuje svet svojim ultramodernim urbanističkim i arhitektonskim ostvarenjima smelih linija, koja se, kao vrhunska dela današnjice, u punom sjaju priključuju onim klasičnim, neponovljive lepote. Jednostavno, Atina je priča koja traje …

NAČIN PLAĆANJA:

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke dan uplate.

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. - og, 20.- og, ili 30.og u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije SAT Travel

OPŠTE NAPOMENE:

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...)
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

 • Organizator putovanja SAT Travel poseduje licencuorganizatoraputovanjaOTP br. 37/2019.
 • SAT Travel je aktivna članica YUTA
 • Prema Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj 30000014038 od 01.10.2019. godine, u visini od 300.000,00 EUR za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Po Ugovoru o garanciji putovanja broj M0048/2019 od 25.09.2019. polisa se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU "YUTA", 011/3228686, 011/3228687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ilina mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisabroj 30000014038 od 01.10.2019. akcionarskogdruštva za osiguranje "Milenijum osiguranje".
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promeneu kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
 • Ovaj program je radjen na bazi minimum 40 plativih putnika.
 • Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Uz program važeOpšti uslovi putovanja organizatora usklađeni sa YUTA standardima.
 • Program putovanja Nova Godina 2020. Turska, Atina Nova Godina 2020 autobus, 5 dana 2 noći, 2 od 05.12.2019.