Grčka | Evropski gradovi

Grčka

Ljudi u Grčku najčešće odlaze radi odmora, uživanja na prelepim peščanim plažama, međutim žalosno bi bilo posetiti zemlju antičkih bogova, a ne posetiti čudesne grčke hramove, prirodne fenomene, ali i interesantne grčke gradove.

ATINA je nazvana po Atini, boginji mudrosti, u čiju slavu je podignut drevni hram na Akropolju, koji je deo Uneskove Svetske baštine, ponosno se izdižući u srcu betonske džungle savremene Atine.
Kao grad-država, Atina je dostigla svoj vrhunac u 5. veku pre.n.e., izgradnjom mnogih veličanstvenih klasičnih građevina koje se smatraju ikonama Antičke Grčke. Demokratija je bila rođena, dramska umetnost je cvetala, a Sokrat je bio začetnik osnova Zapadne filozofije.
Središte umetnosti, učenja i filozofije, dom Platonove Akademije i Aristotelovog Liceja, Atina se smatra kolevkom Zapadne civilizacije i mestom rođenja demokratije, uglavnom zbog uticaja koje su njena kulturna i politička dostignuća iz 4. i 5. veka pr.n.e. imala na ostatak tadašnjeg Evropskog kontinenta.

SOLUN je drugi je grad po veličini u Grčkoj u kom možete uživati u dobroj hrani, slatkišima, kupovini, energičnom noćnom životu, koncertima, zabavi i umetničkim izložbama. Ono što zaista doprinosi modernoj atmosferi Soluna zapravo su simboli njegove veličanstvene istorije, od Bele kule među dokovima, sve do vizantijskih zidina, odmah iznad Gornjeg grada (Ano Poli). To je oblast sa lepim tradicionalnim kućama smeštenim u zavojite, mirne uličice.

KRF je najblistaviji dragulj Jonskog arhipelaga i jedno od najposećenijih Grčkih ostrva. Poznat je po starom gradu u kome su tragove ostavljali Englezi, Mlečani, Italijani i Nemci; mnogobrojnim maslinjacima, mondenskom noćnom životu, tradicionalnim kulinarskim specijalitetima, okolnim ostrvima...Mnogobrojni spomenici posvećeni srpskoj vojsci iz Prvog svetskog rata nezaobilazna su mesta za obilazak turista

KRIT je najveće ostrvo u Grčkoj i peto po veličini na Mediteranu. Bogato istorijsko nasleđe minojske civilizacije, ostaci Palate u Knososu, manastiri, čuvena klisura Samaria Gordž, pećina gde je rođen Zevs, Bog bogova...

Krf
Krf

OSTRVO KRF je drugo po veličini od sedam Jonskih ostrva i važi za najlepše ostrvo u ovom arhipelagu....

Detaljnije
  • 1 ponuda
Atina
Atina

Atina je veličanstveni grad čija je daleka prošlost utkana u najpozantije grčke mitove i legend. Podignuta je na tlu na kome su sp...

Detaljnije