Provansa | Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus | Francuska | Evropski gradovi

Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus
Provansa i Azurna obala - 6 dana - avio - bus

FRANCUSKA - PROVANSA I AZURNA OBALA sa obilascima: MARSELJ – NIMES – PONT DU GARD – AVINJON – LE BO - EKS AN PROVANCE - KAN–NICA - MARSELJ

Polazak 30. april 2019. (6 dana/5 noćenja)

Termin Usluga Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 
(redovna cena)
Doplata za jednokrevetnu sobu
30.04.-05.05.2019. ND 879 € 200 €

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Jednokrevetne sobe, u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit i uz doplatu!
Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem – isključivo na upit ! Cena kao u dvokrevetnoj.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd-Minhen-Marselj-Minhen-Beograd
 • smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Marselju i Nici i u hotelu sa 3* u Avinjonu u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom
 • Autobuski transferi i razgledanja Marselja, Nimesa, Le Bo, Eks an Provance, Avinjona, Kana, Nice, prevoz autobusom na navedenim relacijama
 • Ulaznice za: Amfiteatar u Nimesu, ulaznica za most Pont du Gard, ulaznica za Katedralu u Avinjonu
 • Usluge vodiča i lokalnih vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Avio-takse 196,86 evra (od toga evra 84.00YQ ne podležu refundaciji i evra 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 16.00YR, 0.22RS, 7,51D, 38.50RA, 6.60-QX, 4,51IZ, 8,14FR, 9,20FR podležu refundaciji), plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate),
 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi,
 • fakultativni izleti i posete,
 • boravišna takse u gradovima Francuske, plaća se na recepciji hotela, po dolasku (cena zavisi od kategorizacije hotela i kreće se od 1,21 do 3 evra po danu, po osobi ),
 • napojnica za vozača na turi (5 evra po osobi),
 • međunarodno putno osiguranje. 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan         BELGRADE
(30.04.2019.) BEOGRAD–MINHEN–MARSELJ Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera organizatora u 11:00 časova. Poletanje za Minhen u 13:05 časova (Let LH1723). Sletanje u Minhen u 14:35 časova. Nastavak putovanja za Marselj sa istog aerodroma u 15:35 časova (Let LH2264). Sletanje u Marselj u 17:10 časova. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan         AVIGNON
(01.05.2019.) MARSELJ-NIMES-PONT DU GARD-AVINJON (oko 170 km) Doručak. Marselj predstavlja kombinaciju bogatog i dinamičnog kulturnog nasljeđa. Godine 2013. Marselj je doslovno procvetao jer je kao evropski grad kulture doživeo značajna ulaganja u infrastrukturu, javni prevoz i kulturne sadržaje. Odlazak u panoramski obilazak grada: Bazilika Notre Dame de la Guarde nalazi se na brdu odakle se pruža veličanstven pogled na grad: ostaci stare luke, Canebiere - glavna gradska arterija u starom delu grada, duga 1 km, proteže se od Stare luke do kvarta Reforme. U ovoj ulici je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar I Karađorđević, Katedrala, Opera podignuta krajem XVIII veka, Tvrđava Sv. Viktora. … Kraća pauza u staroj luci. Nastavak putovanja prema Nimesu, jednom od najvažnijih galsko-rimskih gradova. Kratka šetnja i upoznavanje sa znamenitostima grada: rimski hram iz IV veka posvećen imperatoru Avgustu; Amfiteatar – biser rimske arhitekture nastao po uzoru na Koloseum i jedan od najbolje sačuvanih rimskih amfiteatara koji je i danas u upotrebi za borbe bikova (obilazak Amfiteatra), Muzej savremene umetnosti... Nakon kraće pauze u Nimesu vožnja prema reci Gardon i spektakularnom mostu „ Pont du Gard“, nekadašnjem rimskom akvaduktu i jednom od najposećenijih spomenika Francuske. Most se nalazi na listi svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO-a. Ovo je bio najviši akvadukt – most u Rimskom carstvu i jedan je od najbolje sačuvanih. Sastoji se od tri niza lukova, na visini od 48 m iznad reke Gard. Panorama mosta i kratka pauza sa slikanje. Nastavak putovanja prema Avinjonu. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

3.dan          AVIGNON

(02.05.2019.) AVINJON Doručak. Obilazak Avinjona – glavnog grada Provanse i nakada papskog grada. Obilazak starog jezgra grada; Papska palata čija je gradnja započela 1335.godine u jednostavnom arhitektonskom stilu, a završena u gotskom stilu, kada je i nastao niz tornjeva i zidova koji se izdižu 50 m iznad grada. Konačan izgled palate trebalo je da pokaže veliku moć Pape u srednjem veku. Panorama starog avinjonskog mosta iznad reke Rone, sagrađenog u XIII veku, koji je imao 22 luka i od kojih su ostala sačuvana samo četiri, ulica Republika, katedrala “Notr Dame des Doms”. Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada. Noćenje.

4.dan          NICA
(03.05.2019.) AVINJON- LE BO- EKS AN PROVANCE-KAN-NICA (oko 290 km) Doručak. Polazak autobusom prema živopisnom, planinskom selu Le Bo. Kratka šetnja uskim, popločanim ulicama ovog, delom, razrušenog mesta, koji svojim spektakularnim položajem, na steni okružen ruševinama zidina, predstavlja jedno od najposćenijih sela Provanse. Nastavak vožnje kroz živopisne predele Provanse. Dolazak u grad Eks an Provans, nekadašnji glavni grad Provanse i rodno mesto slavnog slikara Sezana. Obilazak starog dela grada koji odiše atmosferom prohujalih vekova i u kome se, po dolasku, prvo uočava velika fontana sa figurama tri žene koje simbolišu pravdu, kulturu i poljoprivredu; šetalište Mirabo iz XVII veka sa drvoredom topola, Trg Albertas, gradska skupština, katedrala Sv. Spasitelja... Pauza za kratku šetnju, obilazak dućana, suvenirnica. Nastavak putovanja prema Azurnoj obali i mondenskom Kanu. Obilazak grada: Bulevar Kroazet sa čuvenim hotelima, Festivalska palata, Aleja filmskih zvezda, Marina, čuveni hoteli „Karlton“ i „Martinez“, uske i krivudave ulice starog dela grada... Slobodno vreme za šetnju. Polazak prema Nici. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

5.dan          MARSELJ
(04.05.2019.) NICA–MARSELJ (oko 200 km) Doručak. Panoramski obilazak Nice; poznato englesko šetalište – šest kilometara duga promenada; Trg Masena, palata“ Lascaris“, panorama Katedrale Sv. Nikole – ruska crkva sagrađena 1912. godine po porudžbini ruskog cara Nikolaja II, čuvena cvetna pijaca „ Cours Saleya“ i ulice u centru grada. Slobodno vreme za šetnju i individualni obilazak živopisnih ulica starog grada. Nastavak putovanja prema Marselju. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

6.dan          
BELGRADE
(05.05.2019.) MARSELJ-MINHEN-BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba do 10.00 časova. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Minhen u 17:50 časova (Let LH2265). Sletanje u Minhen u 19:20 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21:05 časova (Let LH1726). Sletanje u Beograd u 22:35 časova. (Kraj programa).

Smeštaj:

Marselj: Golden Tulip Marseille Euromed 4* 
www.goldentulip.com/en/hotels/golden-tulip-marseille-centre-euromed
Moderan hotel sa 4* nalazi se u blizini dokova Marselja, u novom delu grada, na 500 metara od šoping centra i na oko 2 km od starog grada. Na 100 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 10 minuta stiže do centra grada.Od sadržaja hotel ima: restoran La Table, bar, teretana, bazen, kongresne sale, biznis centar. Standardne sobe  imaju klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa  fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Avinjon: Bristol Hotel Avignon 3*
http://www.bristol-avignon.com/en/
Šarmantan hotel nalazi se u starom delu grada, unutar zidina, na 10 minuta hoda od Papske palate. U sklopu hotela je 24h recepcija, 2 kongresne sale, restoran za doručak, bar. Sve sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, mini-bar, klima uređaj, SAT TV, WI FI. Doručak se služi se po principu samoposluživanja.

Nica: Novotel Nice Centre 4*
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1103-novotel-nice-centre-vieux-nice/index.shtml
Hotel se nalazi na 10 minuta hoda od starog dela Nice, u neposrednoj blizini kongresnog centra Nice. Od sadržaja hotel ima restoran, bar,  krovni bazen (u upotrebi u letnjem periodu), biznis centar, kongresne sale. Sobe su prostrane, moderno opremljene sa kompletno opremljenim kupatilom, fenom za kosu, SAT TV-om, bežičnim internetom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije 7 dana pre polaska na put.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40%) najkasnije do 15. februara 2019.

Napomena:
Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka gradova i lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili promenom, predviđenog, vremenskog termina ulaska u neki lokalitet, naveden u programu putovanja, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Provansa

Provansa

Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. U Provansi su pravi predeli iz mašte koji svojim mirisima bude sva čula. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa...

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
Cena iz tabele je izražena po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

 • Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
 • Gotovinski
 • Čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • Platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).
 • Preko računa.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa  na dan plaćanja.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije.

Opšti uslovi putovanja: OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Provansa i Azurna obala Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura: 

 • Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova, 
 • 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
 • 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
 • 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
 • 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
 • 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
 • 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

*KTK