Češka | Evropski gradovi

Češka

Zemlja bogate kulture i istorije za raznoliki odmor turista iz celog sveta.
Republika Češka prostire se na oko 78.000 km2 u srednjoj Evropi. Graniči se sa Poljskom na severoistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Nemačkom na zapadu i severozapadu.

Glavni grad – Prag – smestio se u središnjem delu Češke kotline na reci Vltavi. Predstavlja važno ekonomsko, kulturno i istorijsko središte zemlje, te je nezaobilazna odrednica turista iz celog sveta. Ono što svakim danom privlači stotine turista i jedno je od najvećih atrakcija grada Praga jeste Astronomski sat koji se nalazi ispred Stare gradske skupštine u starom jezgru grada.Praški Astronomski Sat ili Pražský orloj, smatrali su u srednjem veku jednim od svetskih čuda, a on i dan danas precizno radi i to nakon što je navršio više od 600 godina.

Turisti rado posećuju i drugi najveći grad Brno, srednjovjekovni Telč, kao i prirodni rezervat Češki raj. 

Posetite i Plzenj, na zapadu zemlje, u kojemu turisti rado razgledaju katedralu sv. Bartolomeja, Veliku sinagogu, kao i katakombe ispod grada. Najpoznatija atrakcija, ipak, jeste poseta poznatoj pivari Plzensky Prazdroj u kojoj se proizvodi poznato češko pivo Pilsner Urquell. Ovde možete saznati sve detalje vezane za pivsku industriju koja datira iz 19.veka.

Prag
Prag

Sa baštinom koja predstavlja kombinaciju zapanjujuće arhitekture i burne političke prošlosti, Prag je oduvek bio nešt...

Detaljnije
  • 3 ponude