Austrija | Evropski gradovi

Austrija

Austrijski gradovi privlače svojom očaravajućom arhitekturom – od gotike preko renesanse, baroka, doba osnivanja (Gründerzeit) i secesije sve do postmoderne.

BEČ raspolaže netaknutom istorijskom gradskom slikom kao nijedna druga prestonica, sa raskošnim građevinama iz svih epoha kao što je gotička katedrala Sv. Stjepana ili dvorci i palate iz doba Habsburgovaca. Osim toga Beč je i glavni svetski grad muzike i umetnosti. U ovom gradu su živeli i stvarali poznati svetski kompozitori poput Mocarta i Betovena.

SALCBURG je poznat po starom gradskom jezgru iz doba baroka, koje je jedno od najočuvanijih u Evropi i nalazi se na listi UNESCO-a. Salcburg je rodno mesto kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, pa ga nazivaju i gradom klasične muzike.

GRAC je glavni grad Štajerske i drugi po veličini grad u Austriji nakon Beča. Grac ima dugu tradiciju kao sedište univerziteta: postoji šest univerziteta sa više od 44.000 studenata. Njegov istorijski centar je jedan od najbolje očuvanih gradskih centara u centralnoj Evropi.

Beč
Beč

BEČ raspolaže netaknutom istorijskom gradskom slikom, sa raskošnim građevinama poput dvoraca i palata iz doba Habsburgovaca....

Detaljnije