Sattravel | Blog | Najlepše plaže na Tasosu - severna obala

Najlepše plaže na Tasosu - severna obala

Najlepše plaže na Tasosu - severna obala
Najlepše plaže na Tasosu - severna obala
26Feb

Skala Rahoniu se nalazi na manje od 5 km od Skale Prinos. Duge i peščane plaže koje se protežu duž cele obale uticale su na razvoj turizma. Možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Voda je plitka i čista, vrlo mirna i pogodna za malu decu. Plaža ispred naselja je dugačka, peščana i okružena zelenilom i hladovinom. 

Duž plaže ćete naći mesta sa organizovanim sportskim sadržajima, a u blizini se nalazi jedan od najvećih supermarketa na Tasosu. U gradu i uz plažu ćete naći izvrsne restorane, taverne, kafiće, barove, pekaru, a imate i benzinsku pumpu. Mesto je idealno za one koji traže miran i opuštajući odmor. 


Plaža Pahis nalazi se pored naselja Skala Rahoniu. Od Limenasa je udaljena oko 7 i po, a od Prinosa 6 kilometara.

Dugačka je oko 600 metara, ima užih i širih delova, peščana, dobro organizovana, s ležaljkama, suncobranima i tušem. More je prilično plitko i dobro za porodice s decom. 

Plažu možete lako da promašite jer ne postoji naselje, a glavni put je prilično dugačak i ravan te vozači često prolete. 

Postoje taverne iza i na samoj plaži kao i jedan bar. Ležaljke i suncobrani (besplatni uz piće) su nanizani uz obalu sa mnogo hlada među rasutim borovima koji pokrivaju leđa plaže Pahis.

Ovde ćete naći sve sadržaje koji su Vam potrebni: lepe hotele, sobe za izdavanje, restorane, beach bar… Plaža je organizovana, ima ležaljke, suncobrane, tuš, restorane, bar i smeštajne kapacitete.

 

Plaža Glifoneri je jedno od najromantičnijih mesta na Tasosu. Dugačka je svega pedesetak metara i veoma je uska. 

Udaljena je oko 7 kilometara od Limenasa. Od puta pratite znak za tavernu Glifoneri. Kola možete da parkirate bukvalno uz plažu koja se ne vidi sa glavnog puta. Nekoliko stotina metara dalje, kod znaka za hotel Pachis beach, je skretanje za plažu Pahis. Ako dolazite busom, siđite na autobuskoj stanici “Luludis”. Peščana je, plitka i sa puno prirodnog hlada tokom skoro celog dana, naročito na desnom kraju (ako gledate ka moru). Jednom rečju, idealna za decu.

Glikadi je peščana plaža dugačka oko 200 metara koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela „Glikadi“ i oko 4 km zapadno od izlaza iz Limenasa. Plaža je organizovana, ima ležaljke, suncobrane, mrežu za odbojku i bar.

Iako je peščana, na ulasku u vodu ima kamenja pa nije baš najpogodnija za malu decu. Ima dosta prirodnog hlada, na levom kraju ima stena koje čekaju na one koji ne vole pesak i ležaljke.

 

Plaža Esperides se nalazi neposredno ispred istoimenog hotela, oko 4 kilometra od trajektne luke u Limenasu. Plaža je mala, duga svega 50-60 metara, uska i sa puno prirodnog hlada. Skoro tokom celog dana ima prirodan hlad što je čini idelanom za porodice sa decom. Opremljena je ležaljkama i suncobranima koji su besplatni za goste hotela Esperides.

Plaža Papalimani je jedna od najbližih Limenasu (3 km zapadno od grada), nalazi se između Skale Rahoni i glavnog grada i ima izuzetno čistu vodu.

Delimično je organizovana, uz nešto suncobrana i ležaljki, mahom u središnjem delu. Na plaži postoji tuš kao i restoran u pozadini. Plaža je okružena zelenilom koje pravi dobru hladovinu tokom većeg dela dana. Mesto je dobro za decu zbog lepog peska te plitke vode.

 

Glifada je mala plaža na severnoj strani ostrva. Nalazi se oko 3 km od trajektne luke u Limenasu, između dve uvale u kojima su hoteli Nisteri i Kohylia Beach. Pogodna je za one koji borave u nekom od smeštaja na zapadnoj strani grada odakle se stiže laganom šetnjom glavnom magistralom. 

Plaža je peščana, mirna i ima tirkiznu vodu. Kada je na nekim drugim plažama vetrovito i kada ima talasa, ovde je mirno. More je plitko i do dubine se stiže postepeno pa je mesto dobro za ljude sa malom decom.


Nisteri je lepa plaža, vrlo popularna zbog blizine Limenasa od koga je udaljena manje od 2 km. Kada izađete iz grada i prođete prvu oštru krivinu ulevo, nailazite na dve blage krivine udesno i odmah iza njih je plaža Nisteri.

Peščana je, oivičena borovima, dugačka oko 200 m. Plaža je odličan izbor za porodice sa malom decom, kako zbog blizine grada tako i zbog predivnog peska, plitke vode i ostalih sadržaja.

Plaža Tarsanas se nalazi u Limenasu, doslovno na samom izlazu iz grada. Kada iz luke krenete za Pahis i Skalu Prinos, posle poslednjih kuća skrenite desno umesto da idete pravo. Videćete tablu sa natpisom „Tarsanas beach“ i odatle se spuštate ka moru. Voda je kristalna, a tu je i tradicionalni grčki restoran i beach bar. Dobra je za porodice sa decom jer se dubina postepeno povećava, a mogu i da se igraju na plaži.

 

Palio Limani” ili “Limanaki” odnosno “mala luka” u blizini je centra grada. Iako je pored luke, voda je čista jer su u staroj luci privezani samo ribarski čamci dok trajekti sa kopna pristaju u novu luku. U prilog tome govori i činjenica da je za sezonu 2013. nagrađena Plavom zastavom.

Plaža se nalazi pored stare luke u Limenasu i dobra je opcija za one koji borave u glavnom gradu ostrva. Plaža je dugačka preko 200 i široka oko 20 metara i dobra je alternativa za kupanje ako ne želite da budete daleko od grada pa je obično gužva. Potpuno je organizovana, ima beach barova, kafiće i restorane, postoji spasilačka služba kao i tuševi. 

Plaža je dobra za porodice sa malom decom jer ima dosta objekata u kojima se može popiti piće ili nešto pojesti, peščana je i na obali i u vodi, a do dubine se dolazi postepeno. Osim toga, u nekim barovima postoje mini igraonice za decu, a u blizini je i parkić sa ljuljaškama i klackalicama.

Ako krenete obalom na desno, pronaći ćete još jednu skrivenu plažu sa ležaljkama, suncobranima i kafićem. Iznad nje se nalazi područje Evreokastro. Na malenoj steni je stajalo svetilište koje je sagrađeno u petom veku pre Hrista. Kasnije je na istom mestu sagrađena ranohrišćanska bazilika korišćenjem materijala sa svetilišta. Danas ovde stoji slikovita kapela posvećena svecima i apostolima. Tu su i ostaci antičkih građevina.